Ana Sayfa İÇ POLİTİKA, TARİH 5 Ekim 2019

Özlem Zengin, Ahmet Şimşirgil kavgası biteceğe benzemiyor!

Tokat’ta 28 Eylül’de başlayan kitap fuarına katılacağı afişlerle duyurulan, Türkiye’nin önde gelen tarihçilerinden ve Türkiye Gazetesi yazarı Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil’in 6 Ekim Pazar günü yapacağı imza günü iptal edildi. Ünlü yazarın fuara davetli olduğu günler öncesinde afişlerde yer alırken, son anda gelen iptal kararı akıllarda soru işaretleri oluşturdu. Bir süredir Şimşirgil’in imza gününe, Tokat Milletvekili Av. Özlem Zengin’in katılmasını istemediği söylentilerinin ardından programın iptal edilişiyle birlikte kavga büyüdü!

İmza gününün iptal edilişinin sebebi KADEM ve İstanbul Sözleşmesi mi?

TİMAŞ Yayınevinin standında ‘Hoca’ ile buluşmak isteyenler, Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil’in gelemeyeceğini duyunca şoke oldu. Hem TİMAŞ yetkilileri hem de Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, imza günü programının Tokat Milletvekili Av. Özlem Zengin’in girişimleri sonucu iptal edildiği iddiaları ortada. Av. Özlem Zengin’in, Ahmet Şimşirgil’in Türkiye Gazetesindeki ‘Cuma Divanı’ köşesinde çıkan 26 Temmuz 2019 tarihli İstanbul Sözleşmesi aleyhindeki yazısının bu vetoda etkili olduğu iddia ediliyor. Tokat’ın 16. Yüzyıl tarihi hakkında doktora tezi de bulunan Ahmet Şimşirgil’in imza programının iptal edilmesi kitapseverler tarafından büyük üzüntü ile karşılandı.

Burada esas eleştirilmesi gereken Milletvekili Zengin değil, Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu’dur. İlde her yere Ahmet Şimşirgil’in afişlerini asarak kitap fuarına katılacağını duyurup, sonra bir mazeret göstermeden ve nedenini açıklamadan imza gününü iptal etmek Ahmet Şimşirgil hocaya saygısızlıktır!

Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, sosyal medya hesabından videolu paylaşım yaparak direk AK Parti Grup Başkan Vekili ve Tokat Milletvekili Av. Özlem Zengin’i suçlaması tartışmamın devam edeceğini gösterdi.

Şimşirgil’in 26 Temmuz tarihli köşe yazısında hem Kadem hem de İstanbul Sözleşmesini eleştirirken bazı isimleri de hedef aldı. Hedef aldığı isimlerden biri olan Zengin için şu sözleri sarf etti: “Tokat Milletvekili Özlem Zengin Hanım da “zor zamanda” yanlarında olduğu için kendisine teşekkür selamı çakıyor!..

Sayın milletvekili! Hangi bakımdan zor durumdaydınız söyler misiniz? Gerçekleri göstermek, hataları sıralamak size zor mu geliyor? Yok haksız isek buyurun sizi üç haftadır tevdi ettiğimiz suallere açıklama yapmaya davet ediyorum.”

Şimşirgil, bu eleştiriden dolayı Milletvekili Zengin’in kendisini Tokat Belediyesi’nin Kitap Fuarı’na koydurmadığını iddia ediyor!

Bu iddialar üzerine sosyal medya hesabından bir açıklama yapan AK Parti Grup Başkan Vekili ve Tokat Milletvekili Av. Özlem Zengin, “Kendisiyle daha önce hiç yüzyüze gelmediğim, başka bir şekilde de muhatap olmadığım bir kişi sosyal medyada şahsımı itham ederek bazı mesajlar paylaşmaktadır.

Ben Tokat Milletvekili ve AK Parti Grup Başkanvekili olarak, emir, talimat vererek siyaset yapan biri değilim; siyasette böyle bir tarzım da hiçbir zaman olmamıştır. Tokat’taki kitap fuarı için de hiç kimseyle alakalı olumlu olumsuz bir talimat veya bir talebim olmamıştır.

Köşe yazarları nasıl bazı kişiler ve konularla alakalı rahatsızlıklarını ifade etme hakkına sahipse, siyasetçiler de aynı hakka sahiptirler. Ancak kim olursa olsun, değerlendirmelerimi asgari nezaket kuralları içinde yapmaya itina gösteririm; bunu herkesten de beklerim.

Bilhassa muhatapları kadınlar olunca, üstenci ve aşağılayıcı bir üslupla konuşmayı tercih edenlerle alakalı olumsuz değerlendirmelerimi TBMM Genel Kurulu dahil her ortamda yaparım.

Söylediğim her sözün yaptığım her işin arkasında dururum; söylemediğim sözden yapmadığım işten dolayı muaheze olunmayı da reddederim” dedi.

İTPALDEN SONRA SOSYAL MEDYADAN ELEŞTİRİ GELDİ

Öte yandan, sosyal medya hesabından açıklama yapan vekil Zengin, Prof. Dr. Şimşirgil için ‘bir kişi’ ifadesini kullandı. Milletvekilinin bu saygısız üslubu sosyal medyada büyük tepki çekti. Paylaşımlardan birkaçı şöyle:

“*’Kişi’ diye hitap ettiğiniz ilim adamı ve vatanseverdir. Böyle hareketler başkalarına prim yaptırıyor. Bölmeyin daha da bizleri.

*Hoca ile hiç karşılaşmadığınız çok belli… Tanımış olsaydınız böyle bir üslup kullanmazdınız. Önemli olan vekil olmak değil adaletli olmaktır.

*Kendisi, istifade ettiğimiz dindar bir hocamızdır. Öyle herhangi birinden bahseder gibi ifadeler kullanmayın. Size hiç yakışmıyor.

*Gerçekten hocayla yüz yüze gelmemeniz ve muhatap olma şansını yakalayamamış olmanız sizin için büyük bir eksiklik”.

selyus