Özlem Zengin, “Dil meselesi CHP’nin temel sorunu!”

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, “Meclisin ciddi bir mecra olduğuna işaret eden Zengin, “Dil meselesini önemsiyoruz, aynı meselenin sizin temel bir sorununuz olduğunu düşünüyorum. O nedenle bunların hepsinin altını çizerek size iade ediyorum” dedi. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda, CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar ile AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin arasında “siyasette kullanılan dil” konusunda tartışma yaşandı.

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçen hafta AK Parti’li İstanbul milletvekilleriyle bir araya geldiği toplantının “başka bir amaçla gerçekleştirildiğini” ileri sürdü.

Nisan ayında Türk Parlamenterler Birliği İstanbul Şubesi seçimlerinin olduğunu anlatan Akar, “İstanbul Şubesi, sosyal tesis olarak Filizi Köşkü’nü kullanıyor. O seçimlerde mevcut başkanı devirip yeni başkan seçmenin toplantısını yapmışlar.”

“MEDENİ İNSANLAR BÖYLE BİR KONUŞMAYA TAHAMMÜL EDEMEZ”

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Akar’ın, Türk Parlamenterler Birliği toplantısına yönelik ifadelerini anımsatarak, toplantı gündeminin önceden belli olduğunu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önceki dönemlerde görev yapan AK Parti’li parlamenterlerle bir araya geldiğini anlattı.

İdlib’de askerlerin şehit düşmesinin ardından yaşamın bir şekilde devam ettiğini söyleyen Zengin, “Buradaki toplantının başka bir amaçla yapılıyor gibi gösterilmesini şiddetle reddediyoruz.” diye konuştu.

Akar’ın dil konusunda partisine ödev vermeye çalıştığını belirterek basit bir tavsiyede bulunacağını vurgulayan Zengin, şöyle devam etti:

“Dün kendi Grup Başkanvekilinizin yapmış olduğu konuşmayı, lütfen yüksek sesle kendi kendinize bir kez okuyunuz. Doğrusu bir kez okuyan medeni insanlar, böyle bir konuşmaya tahammül edemezler. Bu yetmiyor, kürsüye çıkılarak adeta bence bir komplo düzenleniyor. Bilerek ‘Meclisi gerelim, bu yetmez, bu gerginliği topluma taşıyalım; kavga, çıngar çıkaralım memlekette. Cumhurbaşkanımız bugün Rusya’ya giderken böyle gerilimli bir hava gösterelim…’ Bütün meselenin bu olduğunu düşünüyorum. Tabii kendi iç hesaplarınızda başka şeyler de vardır.”

Meclisin ciddi bir mecra olduğuna işaret eden Zengin, “Dil meselesini önemsiyoruz, aynı meselenin sizin temel bir sorununuz olduğunu düşünüyorum. O nedenle bunların hepsinin altını çizerek size iade ediyorum” diye konuştu. Sondakika.com

selyus