Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 20 Nisan 2020

Perşembe Pazar günleri arası 31 ilde sokağa çıkma yasağı var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “23-24-25-26 Nisan tarihleri arasında günlük hayata etkisini en az düzeyde tutulacak şekilde 31 ilimizde sokağa çıkma kısıtlaması yapmayı özellikle planlıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tarabya’daki Huber Köşkü’nde video konferans yöntemiyle düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulundu.

 “23-24-25-26 NİSAN TARİHLERİ ARASINDA 31 İLİMİZDE SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI YAPMAYI ÖZELLİKLE PLANLIYORUZ”

Milletin tedbirlere uymasının salgının yayılmasının önüne geçtiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimizin tedbirlere uymasıyla salgının felaket düzeyine ulaşmasının önüne geçtik. Şehirlerarası kısıtlamanın salgının yayılmasının engellemesinde büyük katkısını gördük. Büyükşehirlerimiz ile Zonguldak ilimizde uyguladığımız hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması salgının kontrolünden büyük fayda sağladı. Bunun için hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasını tarım, sağlık ve gıda hizmetleriyle temel üretim faaliyetlerini aksatmayacak şekilde bir süre daha devam ettireceğiz. Ayrıca, 23-24-25-26 Nisan tarihleri arasında günlük hayata etkisini en az düzeyde tutulacak şekilde 31 ilimizde sokağa çıkma kısıtlaması yapmayı özellikle planlıyoruz. 22 Nisan akşamı yine 00.00 andan itibaren, 23 Nisan zaten tatil ve 24-25 ve 26 Nisan 00.00’a kadar devam edecek. Sokağa çıkma kısıtlaması Pazar günü 24.00’da sona erecektir. Bununla ilgili ayrıntılar İçişleri Bakanlığımız tarafından kamuoyuyla paylaşılacaktır” diye konuştu.

“AMACIMIZ ÖNLEMLERİ UYGULAYARAK RAMAZAN BAYRAM SONRASI NORMALE DÖNÜŞÜNE İMKAN SAĞLAYACAK SEVİYEYE İNDİRMEKTİR”

“Sokağa çıkma sınırlandırılması günlerinde kesintisiz hizmet veren fırıncı, gazeteci, sucu ve kamu görevlilerine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Amacımız önlemleri en titiz şekilde uygulayarak salgının seyrini ülkemizin Ramazan Bayram sonrası normale dönüşüne imkan sağlayacak seviyeye indirmektir. Bazı adımları bayram önce atmaya başlayabiliriz. Tüm sektörlerin buna göre hazırlık yapmalarında fayda görüyoruz. Bu sağlının üstesinden ancak 83 milyon hep birlikte hareket edersek gelebiliriz. Birlik, beraberlik, kardeşlik sarılırsak geleceğe güvenle bakarız. Türkiye’den başka ülkemiz, bu topraklardan başka vatanımız, bu milletten başka sinesine sığındığımız hizmet edeceğimiz halk yoktur. İstiklalimize, istikbalimize ve terör örgütlerinin saldırılarına, darbe girişimlerine vesayetin tuzaklarına bütün bunlara karşı nasıl hep birlikte sarıldıysak bu günde salgın hastalığa karşı aynı azimle karşı çıkacağız” ifadelerini kullandı.

selyus