Ana Sayfa DIŞ POLİTİKA, İÇ POLİTİKA 26 Ekim 2019

PKK’lı Pervin Buldan, “Sizin için İstanbul’dan aday göstermedik”

PKK’nın TBMM temsilcisi HDP’li Pervin Buldan, yerel seçimlerde CHP ile ittifak yaptıklarını itiraf etti. Buldan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na seslenen PKK’lı Buldan, “Biz, Türkiye’nin demokratikleşmesi için büyük bir ittifak kurmuştuk. İstanbul olmak üzere birçok yerde aday göstermedik. Bugün yaşananlara ses çıkarmayanlar, bizden cevabı mutlaka alacaklardır” dedi.

Operasyon boyunca her zaman olduğu gibi PKK saflarında yer tutan HDP’li Pervin Buldan terör propagandası yapan bir yayın kuruluşuna itiraf niteliğinde açıklamalar yaptı.

Bilindiği üzere Mehmetçik’in Barış Pınarı Harekatı operasyonuna başladığı ilk günden itibaren hem Millet İttifakı’ndan hem de diğer muhalif kesimlerden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destek mesajları gelmişti.

Bu tablodan rahatsız olan HDP’li Pervin Buldan, CHP’ye ‘ittifak’ kurduklarını hatırlatarak tehdit etti.

“SİZİN İÇİN BİRÇOK BÖLGEDEN ADAY ÇIKARMADIK”

Yaptığı açıklamada HDP/PKK CHP ve İYİ Parti ittifakını gözler önüne seren Buldan, “Biz, Türkiye’nin demokratikleşmesi için büyük bir ittifak kurmuştuk. İstanbul olmak üzere birçok yerde aday göstermedik. Bugün yaşananlara ses çıkarmayanlar, bizden cevabı mutlaka alacaklardır” dedi.

PKK’nın TBMM temsilcisi Pervin Buldan’ın “Barış Pınarı Harekatı’na karşı çıkmasının arkasında nasılda bir vatan haini olduğunu bu fotoğraf gösteriyor!

selyus