Ana Sayfa DIŞ POLİTİKA, İÇ POLİTİKA 2 Ocak 2021

Prag Büyükelçisi Egemen Bağış, “ABD, Fetullah Gülen’i canlı olarak veremez!”

FETÖ terör örgütü iftira ve saldırılarının önde gelen mağdurlarından biri olan AB ve Devlet eski Bakanı, Prag Büyükelçisi Egemen Bağış, Türkiye’nin yakın tarihi hakkında da bazı değerlendirmelerde bulundu.

Tüm-haberler.com’un haberine göre FETÖ terör örgütü iftira ve saldırılarının önde gelen mağdurlarından biri olan AB ve Devlet eski Bakanı, Prag Büyükelçisi Egemen Bağış, Türkiye’nin yakın tarihi hakkında da bazı değerlendirmelerde bulundu. Bilindiği gibi Büyükelçi Egemen Bağış 17-25 Aralık sürecinde FETÖ’nün operasyonları ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı yalnızlaştırmak amacıyla hedef yapılmıştı.

Oysa, Egemen Bağış hakkında atılan iftiralar TÜBİTAK ve gerek yurtdışından gerekse yurtiçinden farklı bir çok kurumun vermiş olduğu raporlar çerçevesinde çürütülmüştü. Atılan iftiraların FETÖ montaj ve fabrikasyonu olduğunun ispat edilmesi sonrası gerek TBMM soruşturma komisyonu ve genel kurulu gerekse bağımsız mahkemelerin takipsizlik kararı vermesiyle beraat etmişti.

FETÖ’NÜN AMACI TÜRKİYE’NİN TAM BAĞIMSIZLIĞINA ZARAR VERMEKTİR

FETÖ’nün kendi çıkarları uğruna her türlü kötülüğü yapabilen bir yapılanmaya sahip olduğunu hatırlatan Türkiye’nin Prag Büyükelçisi, Fetö’nun vatandaşları mağdur ettiği gibi en önemli amacının ise Türkiye’nin Tam bağımsızlığına zarar vermek olduğunu söyledi. Bağış; “FETÖ denilen yapılanma o kadar alçak bir yapılanma ki, bu yapılanma kendi çıkarları uğruna her türlü kötülüğü, ahlaksızlığı, iftirayı, çirkinliği yapabilecek bir yapılanmadır. Bunlardan her türlü kötülük beklenir. FETÖ sorunu sadece bizim iktidarımız döneminde değil bizden önceki iktidarlarında karşılaştığı çok büyük bir sorundu. Çünkü FETÖ her Türkiye Cumhuriyeti hükümetlerine baskılar kurmuş, vatandaşlarımızı mağdur etmiştir. FETÖ’dan mağdur vatandaşlarımızın sayısı yüzbinlercedir. Hamdolsun FETÖ’nun baskılarının olduğu günler gerilerde kalmıştır. Türkiye FETÖ’dan kurtuldukça daha bağımsız hareket etmekte ve güçlenmektedir. FETÖ’nun amacı Türkiye’nin Tam Bağımsızlığına zarar vermektir. Bu bile bu yapılanmanın ne kadar tehlikeli ve tasması yurtdışında tutulan bir yapılanma olduğunun kanıtıdır.” dedi.

“GÜLEN’İN SONU BİN LADİN GİBİ OLACAKTIR”

Gülen’in sonunun Bin Ladin gibi olacağına inandığını belirten Egemen Bağış, ABD’nin Fettullah Gülen’i canlı olarak veremeyeceğini söyledi. Egemen Bağış: “ABD, Fetullah Gülen denilen aşağılık karakteri canlı olarak veremez. Çünkü ötmesinden korkarlar. Bin Ladin denilen adamı bir zamanlar destekleyen de Amerikaydı, Saddam’a Kuveyt’e gir, diyen de. Girdiğinde de Kuveyt’e destek veren de. Ama ne oldu? Kullanma tarihleri sona erdiğinde, onların bilinen siyasetini uyguladı. Gülen’de aynı sonla karşılaşacaktır. Gülen neticede,  ABD tarafından kullanılmaktadır, işi bitince de tarihin çöplüğüne atılacaktır. Türkiye ABD için Türkiye göz ardı edilemeyecek önemli bir müttefiktir.” dedi.

BAĞIŞ MAHKEMELERCE BERAAT ETTİ

“Bazıları aşağılık FETÖ hainlerinin iftiraları ile amel edip, insafsızca günah almak yerine keşke biraz araştırmayı denese” diyen Bağış, şahsi sitesinde FETÖ’nün şahsına yönelik iftiralarına gereken cevapları belgeleri ile verdiğini vurguladı. “Lütfen hiç bir vatandaşımız ruhunu aşağılık akla satmış, gözü dönmüş vatan hainlerinin oyununa gelip, onların ekmeğine yağ sürmesin” diyen Bağış, iftiralara verdiği cevapları öğrenmek isteyenlerin sitesini ziyaret etmeye davet etti: http://egemenbagis.com/rapor

Kaynak Linki = https://www.tum-haberler.com/haber/egemen-bagisa-atilan-iftiralar-mahkeme-kararlari-ile-bosa-cikti-3421

selyus