Recep Tayyip Erdoğan’ın 94 zaferi

Ümmetin ve Büyük Türk Milletinin Lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın Refah Partisi’nden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiği 1994 yılı seçim sloganı “Tamam İnşaAllah” ile gelen zafer…

Erdoğan, Ümmetin ve garip gurebanın her daim yanında olduğunu 1990’lı yıllarda da gösteriyordu. Seçim çalışmalarında ilçe ilçe, ev ev gezen Başkan Erdoğan, o yıllarda Refah Partisi Kadıköy İlçe Başkanı İsmail Erdem ile birlikte Kadıköy Kayışdağı Mahallesinde bir gariban aileyi ziyaret ederek yakından ilgilendi.

 ERDOĞAN, BAKIN KİMLER ARASINDAN BİRİNCİ ÇIKTI!

1994 seçimlerinde İstanbul’da kıran kırana bir mücadele veriliyordu. Adı davalar ve yolsuzluklarla anılan Nurettin Sözen sonrası sanatçı Zülfü Livaneli, Sosyal Demokrat Halkçı Parti’nin Sözen öncesi Belediye Başkanı olan Bedrettin Dalan, DYP’nin İlhan kesici ANAP’ın ve kazanmasına ihtimal ahi vermedikleri Recep Tayyip Erdoğan’da, Refah Partisi’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayıydı.

Seçim yarışı kıran kırana geçiyor, medya ve devletten para desteği olmadığı için tümüyle gönüllülük esasıyla çalışma yapıyordu Refah partisi.

Sürekli anketler yayınlanıyor ve RP’nin oy oranları baraj altı gösteriliyordu.

O seçimlere damgasını vuran müzik de Tamam inşallah oldu.

Erkin Koray’ın Fesuphanallah adlı çalışması Refah Partisi’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Recep Tayyip Erdoğan’a uyarlanmış ve sanatçı Ömer Çelik tarafından okunarak 1994 seçimlerine damgasını vurmuştu. Kaynak: Hazan Mevsimi

selyus