Ana Sayfa İÇ POLİTİKA, YEREL YÖNETİMLER 30 Ocak 2021

Şadi Yazıcı, ayrımcılık yapan CHP’li Kerimoğlu’na tepki gösterdi

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, İnsani Gelişme Vakfı’nın düzenlediği İnsani Gelişme Endeksi Ödül Töreni’nde Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun yaptığı sosyal demokrat kategorizesine tepki gösterdi. Başkan Yazıcı, ”Bakırköy Belediye Başkanımızın ifadesi, ‘İlk 10 belediyenin sosyal demokrat olması ayrıca sevindirici’ deyip böyle genel siyasete vurgu yapması beni üzdü. İnsani gelişme gibi bu kadar evrensel bir değer üzerinde konuşurken bu şekilde bir yaklaşımı burada kınıyorum” dedi.

İnsani Gelişme Vakfı’nın 2017 yılından itibaren düzenlediği ‘İnsani Gelişme Endeksi’ ödül töreni bu yıl koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında online olarak gerçekleştirildi. Ödül töreni sırasında Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’dan önce katılan Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun, “Daha önceki yıllarda olduğu gibi bu İnsani Gelişmişlik Endeksi’nin ilk 10 sırasında sosyal demokrat belediyeler olmasından büyük mutluluk duyuyorum.” ifadesinde, Cumhuriyet Halk Partili Belediyeleri ima etmesine tepki gösteren Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, ”Bakırköy Belediye Başkanımızın ifadesi , ‘İlk 10 belediyenin sosyal demokrat olması ayrıca sevindirici’ deyip böyle genel siyasete vurgu yapması beni üzdü. İnsani gelişme gibi bu kadar evrensel bir değer üzerinde konuşurken bu şekilde bir yaklaşımı burada kınıyorum” ifadelerini kullandı.

“BİZLERİN BÖYLE KATEGORİZE EDİLMESİNİ KINIYORUM”

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Bakırköy Belediye Başkanı’nın yaptığı kategorizeyi kınadığını belirterek, “Gerçekten bütün sosyolojik olarak dezavantajlı kesimler dâhil 4 bin 500 kadın kent gönüllümüz ile bugün sivil toplum kuruluşları ile tek çatı altında tüm Tuzla’ya hizmet etmenin onur ve gururunu yaşıyoruz. İnşallah yaşamaya da devam edeceğiz. Ben özellikle şunu söyleyeceğim, bir şey beni biraz üzdü. Bakırköy Belediye Başkanımızın ifadesi: ‘İlk 10 belediyenin sosyal demokrat olması ayrıca sevindirici’ deyip böyle genel siyasete vurgu yapması beni üzdü. İnsani gelişme gibi bu kadar evrensel bir değer üzerinde konuşurken bu şekilde bir yaklaşımı burada kınıyorum. Özellikle de böyle bir şeyin doğru olmadığına inanıyorum. O zaman insana sorarlar yani sonuçta hep sosyoekonomik düzeyi yüksek olan merkez ilçelerde mi sosyal demokrasi hâkim? Bunu herhalde sosyalist enternasyonaldir izah etmesi gerekir Sayın Bakırköy Belediye Başkanımızın” dedi.

selyus