Hüseyin YELKENCİ

İstanbul’dan Yansıyanlar

SAHA İLE İLGİLİ ÇOK ÖNEMLİ TESPİTLERİM VAR!

31 Mart Yerel Seçimleri ile ilgili sürekli sahadayım ve her gün en az 2 ilçe geziyorum.

Vatandaşlarla yaptığımız sohbetlerden aldığımız izlenim AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum sahaya indiği günden bu yana tepki almadı desek yeridir.

Ve hatta Murat Kurum her geçen gün üstüne koyarak “Bilmiyorum”, “Hatırlamıyorum” sözlerinden öteye gidemeyen “Bay Bay Ekrem”i 2-3 puan geçmiş durumda gözüküyor.

AK Parti İstanbul İlçe Belediye Başkan adayları sahaya indiğinde ise vatandaşlardan enflasyon, emekliler ve zamlarla ilgili çok tepki alıyordu, takii geçen haftaya kadar.

Mevcut belediye başkanları ve belediye başkan adayları teşkilatlarla birlikte saha hakimiyetini ortaya koyunca ve vatandaşları ikna ettiği izlenimi görününce tepkiler iyicene azaldı.

Tabi tepkilerin azalmasında CHP’nin de rolü azımsanmayacak kadar fazla.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu çıktığı televizyon programlarında söz verdiği projeleri İstanbullularla alay edercesine “Bilmiyorum”, “Hatırlamıyorum” demesi ve ayrıca önce sosyal medyaya, daha sonra yargıya intikal eden milyonlarca liranın kaynağının belirsizliği kararsız seçmeni AK Parti adaylarına yöneltti.

Bir de Yeniden Refah Parti yöneticileri ile bazı belediye başkan adaylarının dengesiz çıkışları AK Parti’nin lehine döndü.

Hal böyle olunca kaybedilebilecek dediğimiz yerler bile geri geldi gibi görünüyor.

Son bir haftadır altı çizilecek başka önemli gelişme de İYİ Parti seçmeninin önemli bir yüzdesi İmamoğlu tercihinden uzaklaştığı ve AK Parti’ye yöneldiği görülüyor.

Bu arada seçimlerde yakından takip ettiğim mevcut belediye başkanlarından bazıları ve belediye başkan adaylarından çoğunluğunun performansının çok iyi olduğunu görüyoruz.

Adaylar, bu formlarını seçime kadar sürdürürlerse CHP’de olan 14 ilçenin 6-7 tanesi AK Parti’ye gelir.

Önümüzdeki hafta yayımlayacağımız yeni yazımızda buluşmak dileği ile hoşça kalın. (Hüseyin Adil Yelkenci)

selyus