Şahin, “İstanbulluların gönlünü fethedeceğiz”

Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanı Av. İsa Mesih Şahin ile İstanbul Takipte Haber Sitesi olarak bir röportaj gerçekleştirdik. İl binasında bizi ağırlayan Şahin, bütün sorularımıza açıklıkla cevap verdi.

Üniversite öğrencilik yıllarında başlayarak 15 yıl boyunca AK Parti’de inandığı dava uğruna hizmet veren ve daha sonra bazı nedenlerden dolayı istifa eden Başkan Şahin, 7-8 ay önce Gelecek Partisi saflarına katılarak İstanbul İl Başkanı olarak atandı. Şubat ayı itibariyle oluşturduğu yönetimi ile birlikte görevini sürdüren Şahin, İstanbullulara önemli mesajlar verdi.

Siyasette gözünüzü açtığınız ve aralıksız 15 yıl AK Parti’de önemli görevlerde bulundunuz. Son olarak da 4 yıl boyunca Kadıköy İlçe Başkanlığı yaptınız, AK Parti’yi neden bıraktınız?

Şahin, “Ben aslında AK Parti’yi neden bıraktığımı istifa metnimde çok açık bir şekilde yazdım. Süreci ve ne yapmaya çalıştığımızı anlattım. Ama umut kalmadığı içinde bıraktığımızı orada ifade ettim. Gerekçelerimizi de orada tek tek saydım. Ben aslında dostlarımızın yaftalamadan önce dostane bu şekilde sormalarını beklerdim.

AK Parti bizim değerlerimizi temsil eden bir parti idi. Biz değerlerimiz için siyaset yaptık. AK Parti bizim için bu değerleri temsil ediyordu. Zaten dava dediğimiz şey de bu değerler bütünüdür. Bir yerden sonra AK Parti’nin bu değerlerden uzaklaştığına şahit olduk. Biz parti düzelsin diye de kendi gücümü ve kendi çapımızla itirazlar ettik. Yanlışlara işaret ettik. Düzelsin umuduyla da bekledik. Bir yerden sonra da düzelme umudu kalmadığını gördük ve bıraktık. AK Parti’li dostlarımız şunu iyi bilsin, biz onlara yine seviyoruz. Her zamanda seveceğiz.”

Gelecek Partisi neden kuruldu?

Başkan Şahin, “Bir yeni partinin kurulması için ülkenin buna ihtiyacı var mı, yok mu? buna bakmak lazım. Siyasi partiler ihtiyaç üzerine kurulurlar. Gelecek Partisi’de Türkiye’de bir ihtiyaç üzerine kuruldu.

Bu ihtiyaç nedir? Türkiye’nin çok önemli sorunları var. Gelecek Partisi bu önemli sorunları tespit eden, ne yaptığını bilen ve bu sorunları çözmeye odaklanan bir parti olarak kurulmuştur. Bir hukukçu olarak Türkiye’de adalet sorunu olduğunu ve hukukun sarsıldığını belirtmek istiyorum.

Hukuka güven olmayınca bu bir çok alanı etkileyebiliyor. Ayrıca Türkiye’de kutuplaşma ortamı var. Siyasi rekabetler ayrı bir şey, bu yaşanacaktır. Ama gelinen noktada siyaset bir düşmanlık zeminine oturmuş durumdadır. İki farkı partideki insanlar komşu dahi olsalar birbirlerine düşman gözüyle bakabiliyorlar.

Gelecek Partisi, ülkemizdeki bütün farklılıkları ortak değerler etrafında kardeşçe yaşadığı bir Türkiye inşa etmek için yola çıkmıştır. Gelecek Partisi adil ve müreffeh bir Türkiye hayali ile yola çıkmıştır. Bizim, çocuklarımızı gelecekte adil ve müreffeh bir Türkiye’de yaşatma hayalimiz var.

Gençlerimiz şu anda geleceğe umutla bakamıyor. Gençlerimizin gelecekten umudu yok. Gelecek Partisi olarak gençlerimizin geleceğe umutla bakabildiği bir Türkiye inşa etme hayalimiz var.

Gelecek Partisi bu ideallerle kurulmuştur.

Özetleyecek olursak Gelecek Partisi, Türkiye’nin önemli sorunlarını çözmek için kuruldu. Gelecek Partisi, Türkiye’deki bütün farklılıkların kardeşçe yaşayacağı bir Türkiye inşa etmek için kuruldu. Gelecek Partisi, Türkiye’de devlet işleyiş mekanizmasının kamu ahlakı içinde yürütülmesi için kuruldu.

Gelecek Partisi, Türkiye’ye gelecek bir vizyonu çizecek, bir gelecek tasavvuru çizecek güçlü Türkiye hayali ile kurulmuş bir partidir.”

Tüm saydıklarınızı yapmak için vatandaşa nasıl bir güven vereceksiniz, sizin farkınız ne olacak?

Başkan Şahin, “Birincisi bu sapmaların ve bu savrulmanın olmaması için bu değerlerin, bu ilkelerin kurumsallaşması lazım. Kurumsal bir yapıya oturması lazım. Bir kere bu önemli.

İkincisi de bir siyasi partinin en önemli emniyet sibobu partinin temsil yapısıdır. Gelecek Partisi’nin temsil yapısına baktığınızda toplumun bütün kesimlerinin bir araya geldiğini görebiliyorsunuz. Bunun sözde değil, özde olduğunu görebiliyorsunuz. Kurucular kadrosunda toplumun bütün farklı kesimlerinden, bütün faklı renklerinden isimler var. Bu farklılıklar partinin ilkelerinden sapmaması için bir emniyet sigortası olacak”

İstanbul İl Başkanlığı ne zaman kuruldu, bugün geldiği nokta nedir?

Başkan Şahin, “Biz 8 Ocak’ta kurulduk. 4 Şubat’ta da resmi olarak İl Yönetim Kurulu’nu oluşturarak valiliğe teslim ettik. Araya 3 aylık pandemi süreci girmesine rağmen bugüne kadar 30 ilçe başkanımızı atadık. Geriye kalan 9 ilçeyi de çok kısa bir zamanda atayarak süreci tamamlayacağız. 15 ilçemizde de geçtiğimiz hafta sonu coşkulu bir şekilde kongrelerimizi yaptık. Ve yasal prosedür olan üçte bir kurulma sürecini de tamamlamış olduk. Önümüzdeki ay içinde İstanbul kongremizi yaparak partimizi İstanbul’da seçime hazır hale getireceğiz. İstanbul’da 200’ün üzerinde mahalle başkanımızı atamış durumdayız. İnşallah Ağustos ayının sonuna geldiğimizde 39 ilçesini kurmuş, il kongresini yapmış 962 mahalle başkanını atamış bir teşkilatımız olacak. Aynı zamanda Kadın ve Gençlik Kollarını da tamamlamış büyük ve güçlü bir teşkilatımız olacak.”

İstanbul’da henüz yeni kuruldunuz. Önümüzdeki süreçte teşkilat yapınızı nasıl güçlendirmeyi düşünüyorsunuz? Sizin diğer partilerden farklılığınız ne olacak?

Şahin, “Gelecek Partisi’nin teşkilat yapılanmasında en önemli farklılık şu olacak, evet ana kademe, kadın ve gençlik kolları, mahalle teşkilatlanması olacak. Bununda zaten doğru olduğunu düşünüyoruz. Ama bunu güçlü ve nitelikli bir şekilde yapacağız. Birde üye hedefimiz olacak. Çünkü üyelerimizi de aktif siyasetin içine dahil edecek bir siyasi yapı kuracağız. Üyelerimizin de aktif olduğu, üyelerimizin de farklı şekillerde söz sahibi olduğu, üyelerimizle sürekli iletişim halinde olacağımız, üyelerimizin de potansiyelinden yararlanacağımız bir yol çizeceğiz. Üyelerimizi sadece seçimlerde değil, seçim öncesinde de saha çalışmalarımızda yararlanabileceğimiz, kamuoyu hakkında bilgi toplayabileceğimiz, istişare edebileceğimiz ve fikir alışverişi yapabileceğimiz bir teşkilat modeli ortaya koyacağız. Bu inşallah bizim farklılığımız olacak.”

Geçen hafta 15 ilçede yaptığınız kongreler ne gösterdi? Parti olarak önümüzdeki süreçte İstanbul’da ses getirecek havası verdi mi size?  

Başkan Şahin, “Kongrelerimizin bir kısmını kontrollü bir şekilde yaptık. Pandemi sürecinden dolayı fazla katılım olsun istemedik. Ama mekan uygun olan bazı ilçelerde dışarda da yapmayı tercih ettik. Özellikle dış alanda yaptığımız kongrelerde İstanbul’da Gelecek Partisi’ne çok ciddi bir teveccühün olduğunu gördük. Sadece partililer değil, Sivil Toplum Kuruluşları, muhtarlar, basın dünyasından çok ciddi ve çok büyük bir ilginin olduğunu gördük. Özellikle Genel Başkanımızın katıldığı Esenyurt kongresinde 2 binin üzerinde bir katılım vardı. Buda İstanbul’da ne kadar güçlü bir zemine temel attığımızın en güzel işaretlerinden birisi idi.

Kongreler bize İstanbul’daki gelecek umudumuzu büyüttü. İstanbul’da güçlü ve büyük bir teşkilata sahip olacağımızı ve İstanbul’da karşılık bulacağımızın mesajını verdi. İnşallah Gelecek Partisi İstanbul’da çok önemli bir siyasi aktör olacak. Bu kongreler bunun mesajını verdi bize.”

Bu cevabınızdan yola çıkarak İstanbul İl Başkanı olarak hedefleriniz nelerdir? İstanbul’da güçlenerek biz de varız diyor musunuz?

Başkan Şahin, “İstanbul’da bizim hedefimiz Gelecek Partisi’ni en önemli siyasi aktör haline getirmek. Evet; iddialı bir şey söylüyorum. Bunun için çalışıyoruz. İstanbul’un tamamında teşkilatlanan bir yapıya sahip olmak. İstanbul’un tamamında bir gelecek rüzgarı estirecek bir vizyon çizmek. İstanbul’un tamamında Gelecek Partisi’nin varlığını gösterecek bir yapı ortaya koymak ve İstanbul’un bütün sorunlarıyla, bütün sorunlarında kamuoyu oluşturulan, İstanbul’un bütün sorunlarına çözüm üreten ve İstanbul’u yönetmeye talip bir gelecek hedefimiz var.

İstanbul’u yönetmeye talipsiniz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi sizce iyi yönetiliyor mu?

Başkan Şahin, “İBB’nin bir yılını değerlendirdiğimizde; İstanbul’u yönetenler ile İstanbul’da muhalefet görevi verilenler arasında dozu yüksek siyasi kavgaların yaşandığı kısır bir döngüye şahit oluyoruz. Bu kısır döngünün kimseye faydası yok, kaybeden İstanbul oluyor. Bu anlamda iktidarı ve muhalefeti ile İstanbul’da bir yönetim krizi yaşanıyor. Bu ölçüsüz siyasi kavgalara son verilmeli ve İstanbul’un gelecek vizyonuna odaklanılmalı.”

Gelecek Partisi İl Başkanı olarak İstanbullulara bir mesajınız var mı?

Başkan Şahin, “Gelecek Partisi, İstanbul’un önemli sorunlarının farkında olan ve bu önemli sorunlara çözüm ortaya koyacak olan bir partidir.

Gelecek Partisi, İstanbul’da yeni bir siyasi vizyon, İstanbul’un tarihi rolüne ve tarihi misyonuna yakışır bir gelecek tasavvuru ortaya koyacak olan bir siyasi partidir. Bu anlamda İstanbullu dostlarımızla gelecekte, önümüzdeki süreçte bütünleşeceğiz. Kucaklaşacağız. Gelecek Partisi’nin muhabbetini, vizyonunu, tebessümünü İstanbullu dostlarımızla buluşturacağız. İstanbullu dostlarımızı da bu gelecek tasavvuru içinde yer alacaklarına yürekten inanıyorum. İstanbul’da İstanbullunun özlediği kardeşlik tablosu oluşturacağız. İstanbul’u yeniden fethedeceğiz. Ama nasıl fethedeceğiz? İstanbullu kardeşlerimizin gönlünü fethederek, fethedeceğiz. İnşallah İstanbul’un geleceğini İstanbullu kardeşlerimizin gönlünü fethederek fethetmiş olacağız.”

selyus