Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 4 Temmuz 2022

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, “Yatırımları görmek için göz lazım”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Cazibe Merkezleri Programı kapsamında 4 projenin toplu açılışı, Çalışan ve Üreten Gençler Programı kapsamında 8 fabrikanın tahsisi ile Van Tekstil ve Hazır Giyim Organize Sanayi Bölgesi’ndeki 10 fabrikanın temel atma törenine katıldı. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “yapılmıyor” dediği yatırımların Türkiye’nin dört bir yanında güneş gibi parladığını belirten Bakan Varank, “Görmek için göz lazım, idrak etmek lazım ama maalesef bu anlayış arkadaşlarımızda yok” dedi.

Diyarbakır’dan sonra Van’da düzenlenen “Gökyüzü Gözlem Etkinliği”nin açılışı için Van’a gelen Varank, Cazibe Merkezleri Programı kapsamında 4 projenin toplu açılışı, Çalışan ve Üreten Gençler Programı kapsamında 8 fabrikanın tahsisi ile Van Tekstil ve Hazır Giyim Organize Sanayi Bölgesi’ndeki 10 fabrikanın temel atma törenine katıldı.

Organize Sanayi Bölgesi’nde düzenlenen törende konuşan Varank, bir yandan şehrin ekonomik kalkınmasını hızlandırırken diğer yandan da gençleri bilim ve teknolojiyle buluşturacak kalkınma sürecini daim kılacaklarını söyledi.

Bölgenin artık terörle, gözyaşıyla, acıyla değil üretimle, teknolojiyle, daha da ötesi uzayla, gökyüzüyle anılmasını istediklerini belirten Varank, terör belasını bu topraklardan temizlemişken bir daha asla eski karanlık günlere dönülmesine fırsat vermeyeceklerini vurguladı.

Yatırımlarla bölgeyi hak ettiği refaha kavuşturacaklarını, geri kalmışlığın terör örgütleri ve yandaşları tarafından istismar edilmesine asla müsaade etmeyeceklerini ifade eden Varank, şunları kaydetti:

“Kentte çok önemli yatırımları hizmete sunacağız. Emin olun bir törene sığmayacak kadar önemli başlıklarda ilimiz için çok kıymetli yatırımları sizlerin hizmetine sunmuş oluyoruz. Güncel fiyatlarla yatırım tutarı 840 milyon lirayı bulan bir proje envanterinden bahsediyoruz. İlk olarak Bakanlığımız desteğiyle Van’da hayata geçirdiğimiz 4 projenin açılışını yapacağız. Bu projelerle Van’daki OSB’lerin altyapısını güçlendiriyor, girişimciliğin gelişmesini destekliyoruz. İkinci olarak da tekstil ve hazır giyim sektörlerinde yapılacak 18 özel sektör yatırımının startını veriyoruz. Birbirlerinin tamamlayıcısı olan bu yatırımlar topyekun ve entegre kalkınma yaklaşımımızın da bir yansıması aslında. Peki nasıl oluyor bu işler derseniz. Elbette Bakanlığımızca uygulanan farklı kalkınma programlarının planlı ve etkili bir şekilde koordine edilmesiyle oluyor. Bir destek programıyla yatırımcılar için altyapısı hazır sanayi arsaları üretirken, diğer programla bu arsalar üzerine fabrika binaları inşa ediyoruz. Devamında da farklı desteklerle müteşebbislerimizin yatırım ve işletme maliyetlerini düşürüyor, onların bu bölgeye gelmesini teşvik ediyoruz. Sağ olsun onlar da devletimizin uzattığı eli geri çevirmeyip karşılığını devasa yatırımlarla veriyorlar. İşte son dönemde Van’da tekstil sektöründe yaşanan patlamanın arkasında bu planlı politikalarımız yatıyor.” Yeni Akit

selyus