Hüseyin YELKENCİ

İstanbul’dan Yansıyanlar

Seçimlere kadar bu siyaset daha çok su kaldırır!

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Seçimleri ile ilgili gündemi sürekli sıcak tutmaya çalışan muhalefet daha henüz bir arpa boyu bile yol alabilmiş değil.

Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun çağrısı üzerine 6 siyasi partinin genel başkanları bir araya geldi.

Genel başkanlar, günlerce oturma şekli dikdörtgen masa da mı, kare masada mı, parti oy oranına göre mi, parti alfabetik sırasına göre mi, genel başkan alfabetik sırasına göre mi, boy sırasına göre mi, yaş sırasına göre mi olacak diye bir türlü karar verilemeyen toplantı için nihayet ‘yuvarlak masa’ da buluştu.

Toplantıda ana gündem maddeleri ‘güçlendirilmiş parlamenter sistem’ çalışması, seçimlere yönelik işbirliği olanakları, seçimin kazanılması halinde ‘parlamenter sisteme geçiş’ sürecinin planlaması oldu.

Yapılan toplantıdan çıkan tek somut şeyin bu millete post modern darbenin yaşatıldığı 28 Şubat tarihinde buluşulup hazırladıkları ‘güçlendirilmiş parlamenter sistem’le ilgili imzaların atılması oldu.

Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan’a karşı yakında açıklanması beklenen Cumhurbaşkanı adayına gelecek olursak, yapılacak olan ilk Millet İttifakı toplantısında 6 genel başkanın dışında birinin teklif edileceği kulisi bizlere de ulaştı.

Şahsen kulisten yola çıkarak kendi görüşümü belirtecek olursam İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, son zamanlarda çok fazla konuşmadığı ve ilk fırsatta Millet İttifakı’ndan ayrılacağını gözlemliyorum.

Yani; Meral Akşener ya sağ partilerle üçüncü ittifakı kurarak ya da sadece kendi partisi adına İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu Cumhurbaşkanı adayı gösterecek diye iddia ediyorum.

Bunun altını özellikle çizmek istiyorum…

Burada Akşener’in İmamoğlu’nu çok sevdiğinden değil, her ikisinin de dışa bağımlılığı nedeniyle küresel güç istediği için o yönde hareket edecekler diye iddiamda ısrar ediyorum.

Akşener, “Yüzünde Rabbi Yessir görüyorum” dediği Ekrem İmamoğlu geçtiğimiz ay İngiltere Ankara Büyükelçisi ile rakı balık buluşması gerçekleştirdi.

Yüzünde Rabbi Yessir olan birisi Allah’ın haram kıldığı içkiyi içer mi?

Ve yine yüzünde Rabbi Yessir olan bir insan sürekli yalan söyler mi?

Bu kısımları Akşener’i çok ilgilendirmiyor. Kaldı ki edilen iddiaya göre; İYİ Parti’nin 80 milyonluk reklam giderini ödettiği Ekrem İmamoğlu’nun yüzünde daha çok nurlu şeyler görür!

Meral Akşener çok yakında Kur’an-ı Kerim’in 6666 Ayetini İmamoğlu’nun yüzünde gördüm dese kimse şaşırmaz (!)

Tabii bu arada Akşener’in dışa bağımlılığın dışında başka hesapları da var.

Bekleyelim görelim. Seçime kadar bu siyaset daha çok su kaldırır…

Kalın sağlıcakla.

selyus