Hüseyin YELKENCİ

İstanbul’dan Yansıyanlar

Seçmene dokunan seçimi alır!

İstanbul seçimleri ile yatıp, İstanbul seçimleri ile kalktığımız şu günlerde sahaya hakim olup seçmene samimi kibirsiz duygularla dokunarak sıkıntıları biran evvel ortadan kaldırmak lazım.

Bu seçimde çok hassas bir süreç yaşanıyor..

Bir taraftan kırmadan, dökmeden İstanbul seçmeninden oy isterken, diğer taraftan da neredeyse 550-600 bini bulan kendi küskünlerimizi de unutmayalım!

Zaten yerel seçimlerde belediye başkan adayları ve meclis üyesi listelerinde memleket dengesi kurulmayarak bir sürü haksızlıklar yapıldı il tarafından!

Öte yandan bazı ilçelerde ilçe başkanı ve ilçe yöneticileri seçmene hakim olamadı!

Onun için özellikle bir önceki seçimde yapılan hatalar, bu seçimde kesinlikle yapılmamalı!

Örneğin İlçelerde eski yeni ayırımını ortadan kaldırıp herkes sahaya davet edilmeli..

Seçmene ve sahaya hakim olamayan ilçelere tecrübeli isimler ve üst düzey partililer takviye edilmeli.

Buradan ilan ediyorum; İstanbul’da yoğun olan Sivil Toplum Kuruluşları’na yakın markaj yapılmadığı takdirde seçim sıkıntıya girer!

Bunu geçen seçimde ne il, nede bazı ilçe başkanları beceremedi!

Adam hemşerilerini reisle buluşturmak yerine, teşkilatları zorla salona getirtip dürüst davranmayarak reisi kandırdı! Bu adam, şimdi bu seçimde hemşerilerine nasıl hakim olacak? Zaten bir önceki seçimde olamadı ve sandıklardan hep rakip aday çıktı!

İstanbul’da ilçelerde binlerce üyesi olan dernek başkalarını ne yazık ki adam yerine koyup konuşmadılar! Belediye meclis üyesi listelerinde memleket hassasiyeti dikkate alınmadı Trabzon hariç!!. Hal böyle olunca zaten esnek olan dernekler diğer taraflara kaydılar.

23 Haziran seçimlerinde gerekirse Anadolu’da illerinde ve ilçelerinde saygınlığı olan milletvekili, belediye başkanları, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da siyasiler ve aşiret liderleri, İstanbul’a gelip, hemşerilerine markaj yapmalı. Ama sadece İstanbul’da karşılığı olanları getirtsinler…

İl SKM isimleri belirlerken dikkat etsin, bir karşılığı olmayanlarla kibirli olanları buralara getirip kaş yapayım derken göz çıkartmasınlar!

Kibirli demişken, vatandaştan cüzzamlıymış gibi uzak duran, kibirli ve enaniyeti yüksek genel başkan yardımcıları, bakanlar ve milletvekilleri ve İstanbul teşkilatlarındaki siyasileri seçmenden uzak tutsunlar…

Hülasa seçimlerin buralara gelmesi bizi ziyadesiyle üzdü, ancak önümüzdeki seçimlerde üzülmek istemiyorsak, rakiple uğraşmak yerine sahada vatandaşa samimi bir şekilde dokunalım yeter. Çünkü bir önceki seçim çalışmalarında sahada seçmen AK Parti’ye tepkili idi, bu seçimde seçmen çok sessiz. Bu tehlikeli bir durumdur! Rengini belli etmeyen ve sessiz duran seçmen AK Parti’ye büyük bir hezimet yaşatabilir! İnşallah tam tersi olur…

Kalın sağlıcakla…

selyus