Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 8 Kasım 2015

Selim Temurci Kadıköy teşkilatı ile buluştu

İlçe Başkanı Av. İsa Mesih Şahin’in öncülüğünde gerçekleşen AK Parti Kadıköy İlçe Kasım Ayı Danışma Meclisi’ne İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci’de katıldı.

AK Parti Kadıköy İlçe Başkanlığı Kasım Ayı Danışma Meclisi’nde büyük bir coşku vardı. Kadıköy teşkilatının yoğun ilgi gösterdiği danışma meclisinde konuşmacılar seçim öncesi ve seçim sonrasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 7 Kasım Cumartesi günü İlçe Başkanı Av. İsa Mesih Şahin’in öncülüğünde gerçekleşen danışma meclisine İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci, milletvekili adayı Mehmet Husrev, ilçe kadın kolları başkanı İnci Akbulak, ilçe Gençlik kolları başkanı Erkan Alemdar, belediye meclis üyeleri ve Kadıköy Teşkilatları katıldı.

Divan Başkanlığını Fatih Saruhan’ın yaptığı Kasım Ayı Danışma Meclisi’nin açılış konuşmasını yapan AK Parti Kadıköy İlçe Başkanı Av. İsa Mesih Şahin, “AK Parti Teşkilatları olarak geceyi gündüze katıp, çalışma azmini ikiye, üçe katlayarak çok çalıştık ve gayret gösterdik. AK Parti’siz bir Türkiye olmaz dedik. AK Parti’siz adil bir dünya olmaz dedik. Bu bilinçle çok çalıştık. Bu emeklerin karşılığı olarak 1 Kasım’da çok şükür büyük bir zafer kazandık. AK Parti’ye yakışan buydu. Size yakışan buydu. Partimize yakışana imza attığınız için Allah sizlerden razı olsun. Sağolun, varolun. Değerli kardeşlerim, kıymetli büyüklerim, hiç şüphesiz ki 1 Kasım’da muhteşem bir seçim zaferine imza attık. Ancak; altını özellikle çizerek belirtmek istiyorum; 1 Kasım’da esen rüzgardan ziyade rüzgarı estireni hiçbir zaman unutmayacağız. Bu muhteşem rüzgarı estiren Rabbimize sonsuz kere hamd ediyoruz, şükrediyoruz. Sevgili teşkilat mensuplarımız elbette ki 1 Kasım’ın sevincinin yaşamaya devam edeceğiz. Ama asla zafer sarhoşluğuna kapılamayacağız, şımarmayacağız, mütevazı olacağız ve seçmenin bize 1 Kasım’da daha fazla sorumluluk yüklediğinin bilincinde olacağız. Bu sorumluluk duygusuyla da daha fazla gayret göstereceğiz. Partimiz için, ülkemiz için, ülkemize umutla bakan bütün insanlık için daha çok çalışacağız inşallah. Değerli teşkilat mensuplarımız, burada Kadıköy özelinde bir değerlendirme yapacak olursak sizlerle beraber Kadıköy’ün her bir noktasında muhteşem bir seçim çalışmasına imza attık. Milletvekili sabah programlarıyla yetinmedik. Seçmen esaslı çalışma kapsamında Kadıköy’ü kapı kapı gezdik ve bütün bu kapılara AK Parti’mizin selamını götürdük. Her gün 5 merkezi yerde çadır ve AK Nokta çalışmalarına beraber imza attık. Kolsentir ekibimizle bütün üyelerimizi tek tek aradık, kırgın ve küskün olan üyelerimizi davet ettik.

Seçmene adaylarımızın ağzından isme özel mektuplar gönderdik. Ve daha nice çalışmaları sizlerle beraber yaptık. Bu çalışmaların neticesinde 7 Haziran’a göre 10 bin 542 oy artışı yakaladık. Elbette ki bunu yeterli görmüyoruz. Ama Kadıköy siyasetinin zorluğunu ve geçmişte sürekli oy patlaması yaptığımız Fikiretepe gibi bir bölgenin büyük bir çoğunluğunun taşındığını gözönünde bulundurduğumuzda buda bir başarıdır diye düşünüyoruz” şeklinde konuştu.  

“EVET ZOR AMA ASLA İMKANSIZ DEĞİL”

Başkan Şahin, “Tabi İstanbul siyaseti için önemli bir noktaya da vurgu yapmam gerektiğini düşünüyorum. Biz Kadıköy teşkilatı olarak sadece Kadıköy için çalışmadık. Metro, metrobüs, Marmaray, iskelelerin varlığı nedeniyle Kadıköy çok büyük bir aktarma merkezi. Her gün yüzbinlerce insan Kadıköy’den geçiş yapıyor. Kadıköy geçiş güzergahı. Bu konumu iyi değerlendirdik. Kadıköy Meydanı ile Marmaray İstasyonu’na kurduğumuz çadırla, E-5 güzergahındaki Uzunçayır Metrobus istasyonu ile belediyenin karşısındaki Söğütlüçeşme Metrobüs istasyonuna kurduğumuz AK Noktalarla diğer ilçelere geçen yüzbinlerce insanla iletişim kurma imkanı bulduk. Bu vesileyle bütün Anadolu Yakası’na hizmet verdik. Bu önemli noktaya da ayrıca dikkatinizi çekmek istedim. Ben, gerek Kadıköy’deki oy artışından dolayı, gerekse bütün Anadolu Yakası’na hizmetlerinizden dolayı teşkilatımızı yürekten kutluyorum. Sağolun, varolun. Değerli Kadıköy teşkilatım; bizim için bir sınav biter, başka bir sınav başlar. Şimdi vakit, yeni bir hedef koyma vaktidir. Şimdi vakit içimizdeki başka bir ukdeyi tamamlama vaktidir. İçimizde özlemle büyüyen bir arzudan bahsediyorum. Şimdi hedef 2019’da AK Parti’li bir Kadıköy belediyesidir. Kardeşlerim, değerli büyüklerim, biliyorum zor bir hedeften bahsediyorum. Evet zor ama asla imkansız değil. Bütün mesele bu işe kafa yormaktan, uygun bir siyaset üretmekten ve doğru stratejiyi bulmaktan geçiyor. Hatırlayın AK Parti hareketimizin temeli olan 1994 seçimlerinde hiç kimse liderimize, Recep Tayyip Erdoğan’ımıza belediye başkanı olma şansı tanımıyordu. Ama o asla yılmadı, inandı ve o zamanın ruhuna uygun bir siyaset modeli üreterek zafere uzandı. İşte ben bundan bahsediyorum. Zamanın ruhuna, bugünün ruhuna uygun bir siyaset modeli üretmekten bahsediyorum. Buna kafa yoracağız, bunu bulacağız ve Kadıköy’de farklı bir siyaset tarzı ortaya koyacağız. Ve bende inanıyorum ki bu farklılıkla, bu inançla ve bu heyecanla 2019’da Kadıköy’de sizinle beraber başaracağız. Ben bu inancı ve bu heyecanı hiçbir zaman kaybetmeyen bir kardeşiniz olarak seslenmek istiyorum; ne olur Allah aşkına Kadıköy için inancı olanın inancını, heyecanı olanın heyecanını köreltmeyin. Elele verip birlikte üretelim, birlikte çalışalım. Biz bu yolda inanan, heyecanını kaybetmeyen kardeşlerimizle devam edeceğiz inşallah. Bu kutlu yürüyüşte yolunuz açık, Allah yar ve yardımcınız olsun” diye konuştu.

KADIKÖY BELEDİYESİ’NİN KADIKÖY’E HİÇBİR YATIRIMI YOK”

Kasım Ayı Danışma Meclisi’nde söz alan Kadıköy Belediye Meclis Üyesi Y. Mimar Göksel Öksüz, “Değerli kardeşlerim; bugün burada çok güzel bir konferans salonunda Kasım Ayı Danışma Meclisi’mizi gerçekleştiriyoruz. Bu bana yerel yönetimler birim başkanı olduğum dönemde Selim beyin de geçtiğimiz dönemde yerel yönetimler bir başkanı olduğu dönemi hatırlattı. O dönem kendisiyle çalışma imkanı bulmuştum. Selim bey bütün toplantılarda şuna önem verirdi: özellikle Kadıköy gibi muhalefette olduğumuz ilçelerde ilçenizi çok yakından tanıyın, problemleri, sorunları çok iyi tespit edin ve sorunlara karşı mutlaka çözüm önerilerinizin projelerini gerçekleştirin diye bizlere sürekli talimatlar verirdi. Hatırlarsınız 2014 Mart Yerel Seçimleri’nde belediye başkan adayımız çok değerli projeler sunmuştu. Bu projelerin en önemli olanlarından biride kültürel tesis projeleriydi. Zira Kadıköy’de ihtiyacı duyulan en önemli projede kültürel tesis projesi idi. Bunu tespit etmiştik. Bakınız; 2014 Mart Yerel Seçimleri geçti. Birbuçuk yılı aşkın bir süredir hepimizin yaşadığımız Kadıköy’de Kadıköy Belediyesi’nin şu ana kadar hiçbir yatırımı görebildiniz mi değerli arkadaşlar. Bırakın kültürel tesisi, yeşil alan olsun, diğer alanlar olsun hiçbir yatırımları yok. Ben çok şükür ki çalışan, üreten merkezi bir iktidar var, böyle bir kompleksi hayata geçirdi ve içindeki bu konferans salonunda toplantılar yapabiliyoruz. Çok şükür milleti düşünenler var. Çok şükür AK Parti var diyorum değerli arkadaşlar.

Geçtiğimiz hafta Kadıköy Belediyesi’nde meclis toplantılarımızı yaptık. Biz Kadıköy Belediyesi’nin hiçbir şey yapmadığından bahsediyoruz size. 2014 yılında Kadıköy Belediyesi’nin yatırımlardaki gerçekleştirdiği rakam 36 milyon lira. Bunu analiz ettik. Bu 36 milyonun 12 milyonu sadece Kadıköy Belediyesi’nin binalarının bakım onarımına harcanmış bir para. Diğer yatırımlara ayırdığı ise 24 milyon lira. Geçtiğimiz hafta meclisimize çok ilginç bir konu geldi. Kendi ilçesinde hiçbir yatırıma imza atmayan Kadıköy Belediyesi, Türkiye’nin bir ilçesine bir taziye merkezi yapımı için bütçe ayırdı. Ve bütçe KDV hariç 1 milyon 100 bin Türk lirasıdır. İlçesine hiçbir yatırım yapmıyor ama başka bir il için bu takribi rakam oy çokluğuyla meclisten geçirildi.

Bu seçimler önemli seçimlerdi. Neden önemli olduğuyla ilgili il başkanımız mutlaka bizlerle bilgileri paylaşacaktır ama seçim öncesinde hiç şüphesiz birileri Türkiye’yi bataklığa götürmek istedi. Çok şükür milletimiz bu engin ferasetini ve basiretini göstererek güçlü Türkiye dedi. Çok şükür milletimiz kardeşlik dedi, istikrar dedi, AK Parti dedi.

Değerli kardeşlerim, seçim sonuçları milletimize, ülkemize Kadıköy’ümüze ve tüm mazlum halklara hayırlı olsun diyorum.” dedi.  

İL BAŞKANI DR. SELİM TEMURCİ KADIKÖY DANIŞMA MECLİSİNDE

AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci, Kadıköy Danışma Meclisinde yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bir seçim zaferi sonrası, Kadıköy’de AK Parti siyasetine yön veren kardeşlerimle bir arada olmaktan son derece mutluyum. Bugün bir teşekkür buluşması yaşıyoruz ve bir yandan da yeni bir yolculuğa çıkıyoruz. 7 Haziran’dan sonra, teşkilat olarak çok farklı duygular yaşadık. Yüzde 41 oy alıp birinci parti olmamıza rağmen, tek başına iktidar olamamamın üzüntüsünü yaşadık. AK Parti’ye oy versin ya da vermesin, kimse o akşamki sonuçtan memnun değildi. Bu ülkenin ve bu siyasi hareketin böyle bir tecrübe yaşaması gerekiyormuş. O sabah İl Başkanlığımızdan ayrılırken, iki Suriyeli ailenin ‘Şimdi bizi geri mi yollayacaklar?’ sorusuyla karşılaşmış bir kardeşinizim. O gece ‘Rabbim bu seçim süreci bitmesin’ diye dua ettik ve dualarımız kabul oldu. Ülkemiz 7 Haziran’dan sonra adeta 5 aylık bir ‘fetret devri’ yaşadı. Siyasi görüşü, geleneği, ideolojisi bizimle yan yana gelemeyecek olanların AK Parti’ye özlem duyduğuna şahit olduk. 1 Kasım’da milletimiz bu sıkıntıyı bitirdi ve yeni bir döneme girdik.” dedi.

“HEPİNİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

İl Başkanı Temurci, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hedefi olmayanın başarılı olma şansı yoktur. Hedefler, sizi heyecanlandırır. Bu nedenle, 2019’da Kadıköy’ü kazanma hedefinize şapka çıkarıyorum. 1 Kasım’da, Kadıköy’deki oyumuzu 3 puan artırdık. Şöyle bir yaklaşım içinde olmalıyız. Bir Başbakan düşünün, seçim gecesi Mevlana’nın huzurunda, ‘Biz sevgi tohumları ekmeye geliyoruz’ diyor. Bir Kurucu Genel Başkan düşünün, o gecenin sabahında Eyüp Sultan’da ellerini semaya açmış, Rabbine dua ediyor. Rabbim, bu tevazuu ve hamd etme özelliğini bizim liderlerimizden ve bizim üzerimizden kaldırmasın. Şükrediyorum ki; Recep Tayyip Erdoğan’ın, Ahmet Davutoğlu’nun izinde yürüyoruz. Milletimiz 1 Kasım’da, bu ülkenin AK Parti’ye ihtiyacı var, AK Parti’nin de milletin teveccühüne ihtiyacı var dedi. Hangi vatandaşımıza dokunduysak, hangi gönüle girmeye çalıştıysak, herkes AK Partili olmak için bahane aradı, istikrar dedi, koalisyon kelimesini bile duymak istemiyor sokaktaki vatandaş. Hepinize bütün emekleriniz ve samimi gayretleriniz için bir kez daha teşekkür ediyorum.”

Konuşmasının ardından yıllarca MHP Kadıköy İlçe Başkanlığı yapan ve 1 Kasım seçimlerinde AK Parti’ye desteğini açıklayan Bekir Doğan’a partinin rozetini taktı.

selyus