Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 7 Nisan 2015

Ser verip sır vermiyorlar!

AK Parti’de milletvekili adaylarının açıklanmasına az bir zaman kala heyecan dorukta. AK Parti bu kez işi çok sıkı tutuyor. AK Parti’nin üst düzey yetkilileri, özellikle uzun süredir medyada dolaşan kulis haberlerine ve bazı Twitter hesaplarından açıklanan ‘liste’ iddialarına itibar edilmemesi gerektiğinin altını çizdi.

7 Haziran Pazar günü yapılacak olan genel seçimler öncesi partilerin titiz çalışması devam ederken, sadece AK Partili aday adayları ve seçmeni değil, tüm Türkiye AK Parti’nin hangi şehirden kimleri aday göstereceğini merak ediyor.

İDDİA VE TAHMİN LİSTELERİ

Adaylarla ilgili olarak haftalardır, bazı şehirler için isimler atılıyor. Özellikle Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Antalya, Şanlıurfa, Gaziantep, Mersin ve Konya gibi büyükşehirlere, iddia ve tahminden öteye gitmeyen, isimler listelerin birinci sırasına yazılıyor. Çünkü aday listeleriyle ilgili olarak gerek AK Parti Genel Merkezi’nden gerekse parti kurmaylarından hiçbir bilgi sızmıyor.

ADAY ADAYLARI DİKKATE ALMASIN

7 Haziran seçimlerini ‘Türkiye’nin geleceği için dönüm noktası’ olarak tanımlayan AK Parti’nin üst düzey yetkilileri, özellikle uzun süredir medyada dolaşan kulis haberlerine ve bazı Twitter hesaplarından açıklanan ‘liste’ iddialarına itibar edilmemesi gerektiğinin altını çizdi. Paralel yapıya hizmet eden aday adaylarının manipülasyon yapmaması için büyük çaba sarf ettiği belirtildi.

SER VERİP SIR VERMİYORLAR

Öyle ki, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki üst kurul üyeleri olan Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Ali Şahin, Süleyman Soylu, Mustafa Şentop, AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, AK Parti Grup Başkan Vekilleri M. Belma Satır ile Mustafa Elitaş, AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Mustafa Ataş, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Azize Sibel Gönül ve AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Abdurrahim Boynukalın’ın dışında kalan AK Partili milletvekillerinin çoğunun dahi listelerden haberi yok. Bilgisi olan milletvekilleri de Başbakan Davutoğlu’ndan gelen talimat üzerine ser verip sır vermiyor.

EN SEÇKİN KABİLİYETLİ YÜKSEK KADROYU OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORUZ

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan adaylı süreyle ilgili önemli açıklama geldi.

Davutoğlu, “Tabi çok önemli ve sorumluluğu ağır bir görev. Çünkü önümüzdeki 4 yıl içinde ülkemizin kaderine, demokrasiminiz kaderine sahip çıkacak bir kadro oluşturmaya çalışıyoruz. AK Parti insan unsuru çok zengin bir parti. O sebeple var olan milletvekillerimiz hepsi birbirinden kıymetli milletvekillerimiz. Ancak yenilenme ihtiyacı da söz konusu.  Tabi üç dönemini bitirmiş herbiri büyük hizmetler yapmış milletvekillerimiz var. Hepsi seçkin 6220 başvurudan en uygun, en seçkin kabiliyetli yüksek kadroyu oluşturmaya çalışıyoruz. Bunları yaparken tabi bir taraftan bütün bu adaylarla tek tek mülakatlar yapıldı. Ara komisyonlarda değerlendirmeler yapıldı. Ayrıca şimdiye kadar hiç denenmemiş bir yöntem daha denendi. Kendi teşkilatımızla yaptığımız temayül yoklamalarının dışında partimize oy vermiş olsa da olmasa da bütün sivil toplum kuruluşlarına açık bir temayül yoklaması daha yaptık. Burada AK Parti üyesi misiniz diye kimse bir soru yöneltmedi. 113 bin STK temsilcimiz bu temayülde oy kullandı. Önümüze bütün bu verileri alıyoruz. Bütün bu veriler ışığında, dediğim gibi hem teşkilatı temsil, hem milletimizi temsil hem de mecliste alacakları görev itibariyle temsil kabiliyeti en yüksek olanlarla ilgili yoğun bir değerlendirme yaptık. Bu listede yer alsın almasın, partimize adaylık için başvurmuş bütün aday adayları bizim için çok kıymetlidir. Hepsine buradan bir kez daha teşekkür ediyorum. Tabi listeye giremeyen aday adaylarını da başka yerlerde değerlendireceğiz. Uzun bir mesai sonunda milletvekili aday listemizi hazırladık. Ülkemize hayırlı olsun. Allah yolumuzu açık etsin “

Etiketler:
selyus