Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 14 Şubat 2017

Serkan Bayram, “Erzincan insanı yiğit, mert ve vatanseverdir”

Erzincan Milletvekili Av. Serkan Bayram, Erzincan’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 99. Yıldönümü münasebetiyle, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda bir konuşma yaparak; “Erzincan insanının yiğit, mert ve vatansever olduğunun altını çizdi.

İSTANBUL TAKİPTE HABER SİTESİ

AK Parti MKYK Üyesi ve Erzincan Milletvekili Av. Serkan Bayram, Erzincan’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 99. Yıldönümü münasebetiyle, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda bir konuşma yaptı. Erzincanlı hemşerilerinin o tarihte destan yazdığını ifade eden Milletvekili Bayram, “Erzincan’ımız, yiğit, mert ve vatansever insanlarıyla yokluk içinde, o günün şartlarında genciyle, yaşlısıyla üstüne bastığımız bu toprakları vatan yapmış, ay yıldızlı bayrağımızın ebediyete kadar semalardan indirilmeyeceğini tüm dünyaya ispatlamıştır.” dedi.

“14 ŞUBATIN SEVGİLİLER GÜNÜ’YLE BERABER MİLLETE SEVDALILAR GÜNÜ OLMASINI DA YÜCE MECLİSİME ÖNERİYORUM”

Erzincan Milletvekili Av. Serkan Bayram, “Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; biraz önceki konuşmacı arkadaşımız ‘Hızır Orucu’nun ikinci günü münasebetiyle tutulan oruçtan bahisle konuya değindi. Ben de Alevi kardeşlerimizin tutmuş olduğu bu orucun mübarek olmasını ve Allah’ın kabul etmesini diliyorum.

Hızır orucu bir umut, bir gelecek, bir tasavvur. İnşallah, yeni dönemde ülkemiz için bu, umut ve tasavvurun tecellisi olur diyorum.

Yine, Başkanımız güzel bir günün önemine değinen bir konuşma yaptı, 14 Şubat Dünya Sevgililer Günü’yle alakalı. Bizler de diyoruz ki bizim milletimize sevdamız var. 14 Şubatın Sevgililer Günü’yle beraber millete sevdalılar günü olmasını da yüce Meclisime öneriyorum.

13 Şubat, Erzincan’ımızın kurtuluş mücadelesinin, destan yazarak, milletimizin azmi ve gayretiyle, inancıyla, hiçbir gücün duramayacağını ilan ettiği bir gündür. Erzincan’ımız, yiğit, mert ve vatansever insanlarıyla yokluk içinde, o günün şartlarında genciyle, yaşlısıyla üstüne bastığımız bu toprakları vatan yapmış, ay yıldızlı bayrağımızın ebediyete kadar semalardan indirilmeyeceğini tüm dünyaya ispatlamıştır.

Millî Mücadele’nin Anadolu’da dalga dalga yayıldığı yıllarda Gazi Mustafa Kemal’in yaktığı hürriyet meşalesinde birer nefer olmayı kendilerine şeref kabul ederek, “önce vatan” diyerek “Çanakkale geçilmez” ruhunu burada göstermiş ve hiçbir zaman esarete boyun eğmeyeceğini tüm fertleriyle tek yürek, tek bilek olarak ispat etmiştir.” diye konuştu.

“SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZIN VE BAŞBAKANIMIZIN DİRAYETİYLE, FERASETİYLE MİLLETİMİZ DARBE YAPANLARA KARŞI DARBE YAPMIŞTIR”

Konuşmasına devam eden Milletvekili Bayram, “Çok değerli milletvekillerimiz, yakın zamanda, 15 Temmuzda, malum, hain bir darbe girişimi oldu, ikinci bir kurtuluş savaşı mücadelesi verdik. Demokratik yollarla seçilmiş meşru Cumhurbaşkanını, Hükûmeti ve Parlamentoyu devre dışı bırakarak kendi iradesini ülkeye egemen kılmak amacıyla şiddet, tehdit ve yöntemlerle her türlü kötülüğü de düşünerek ülkemizin kaderiyle, geleceğiyle oynanmaya çalışılmıştır. Türkiye Büyük Millet Meclisini ve devletimizin stratejik kurumlarını da bombalayarak bu hain saldırıları gerçekleştirmişlerdir. Ancak milletimizin dik duruşu, Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın dirayetiyle, ferasetiyle milletimiz darbe yapanlara karşı darbe yapmıştır. Böyle bir hadisenin yaşanmaması için de gerekli düzenlemeler olağanüstü hâl kanunu kapsamında yapılmakta ve devam etmektedir. Bu süreçte, her zaman olduğu gibi, dik duruşuyla bizlere rehberlik eden Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve yol arkadaşı, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım Bey’e, tüm bakan ve milletvekillerimize, askerlerimize, polislerimize ve aziz milletimize çok teşekkür ediyorum. 13 Şubat Kurtuluş Günü’nde de aziz hemşehrilerimi de saygıyla, muhabbetle selamlıyorum.

Bu vesileyle, aynı memleket sevgisiyle mücadele ederek Erzincan’ı düşmanlara teslim etmeyen vatan evlatlarını, tüm Anadolu’daki millî mücadelede, Çanakkale’de, 15 Temmuz darbe gecesinde ve bugün terör örgütlerine karşı mücadele ederek canını bu toprakların bağımsızlığına adayan aziz şehitlerimizi; iki gün önce El Bab’da şehit düşen, Giresun milletvekilimizin de yeğeni olan, aynı zamanda Refahiye’nin de evladı olan Teğmen Furkan Yayla kardeşimizi, yine, şehit düşen Erzincanlı Murat Tevlim kardeşimi rahmetle anıyor; hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.” şeklinde konuştu. 

selyus