Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 3 Mart 2019

Şeyma Döğücü, “Sancaktepe İstanbul’un kalbi olacak”

Sancaktepe için Can’la Başla sloganıyla seçimlerde harıl harıl çalışan AK Parti Sancaktepe Belediye Başkan adayı Av. Şeyma Döğücü, 31 Mart Yerel Seçimleri’ne 1 aydan az bir zaman kala ‘Proje ve Aday Tanıtım Toplantısı’ programında yeni dönem projelerini açıkladı. Taha Akgül Spor Kompleksi’nde gerçekleşen toplantıya AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Muş, AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram, AK Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Adil Kandemir ve binlerce vatandaş katıldı.

Döğücü, Sancaktepe ilçesinin sosyal yaşamda, eğitimde, üretimde, teknolojide, yatırımda, sağlıkta ve gençlikte merkez olmayı hak ettiğini söyledi. Döğücü proje sunumunun ardından yeni dönem Belediye Meclis Üyesi Adayları’nı da salondakilere tanıttı. İşte Döğücü’nün gönül belediyeciliği düsturuyla Sancaktepe için hazırladığı projeler:

“EYÜPSULTAN MAHALLESİNE MİLLET BAHÇESİ”

Sancaktepe’ye yapılacak çevre projeleri ile ilçenin görünümünün yeniden şekilleneceğini dile getiren AK Parti Sancaktepe Belediye Başkan adayı Döğücü, “Eyüpsultan Mahallesi’nde 150 bin metrekarelik bir alana millet bahçemiz yapılacak. İçerisinde spor sahaları, kütüphaneler, seminer, eğitim ve sergi salonları, millet kıraathaneleri, mescit, sosyal tesisler, çocuk oyun alanları, bisiklet yolları, çiçek bahçeleri ve yürüyüş parkurları olacak. Paşaköy Mahallesi’nde yaklaşık 50 bin metrekarelik bir alana Huzur Bahçesi yapılacak. Yine Paşaköy Mahallesi’nde yaklaşık 50 bin metrekarelik bir alanda Tarım Park yapılacak. Proje içerisinde Sancaktepeli kardeşlerimizin meyve, sebze yetiştirecekleri hatta isterlerse çiçek dikecekleri hobi bahçeleri oluşturacağız. Komşularımızın evcil hayvanlarını gönül rahatlığıyla gezdirebileceği, onların kendi doğal alanları içerisinde oyunlar oynayabileceği ve evlerin kapalı alanlarından kurtulabilecekleri Sadık Dostlar Bahçesi yapacağız. Sancaktepeli hanımlara tohumlar dağıtacağız. Modern tarzda toprak ve saksı dağıtımı yapacağız. Hanımlar da pencere ve balkonlarında çiçek yetiştirecekler. Parklarımızın uygun alanlarına Çiçek Bahçeleri yapacağız. Her renkten her türden çiçekler buralarda buluşacak. Bu projeyle İstanbul’un endemik ve nadir tehdit altındaki bitkilerini koruma amacımız var. Biz AVM’lere çok sıcak bakmıyoruz. Onun için alışveriş caddelerimizi açık alanlarımızda yapacağız. Atatürk Caddesi’ni her iki tarafında da mağazaların, kafelerin ve dinlenme alanlarının olduğu güzel bir konsepte büründüreceğiz. Bin 500 yıllık Bizans sarayı olan Damatris Sarayı’nda kazı çalışmaları hala devam ediyor. Biz bu sarayın restorasyon çalışmalarını yaptıracağız. Buradan çıkan tarihi eserleri sergileyeceğiz” diye konuştu.

“SANCAKTEPELİLER SPOR TESİSLERİNE DOYACAK”

Sancaktepe’de spor tesislerini çoğaltarak herkesin spor yapmasını sağlayacaklarını ifade eden Döğücü, “Çocuklar için kaykay ve paten parkları yapacağız. Parklarımızın içinde de Macera Parkları olacak. Macera Parkları, içerisinde gençlerin keyifle vakit geçirebileceği, kendi aralarında etkinlikler yapabilecekleri bir park olacak. Spor tesislerimizi çoğaltacağız. Özellikle kadınlarımız bizden kendilerine ait spor salonları istediler. Bizde bayanlar için fitness salonları yapacağız. Osmangazi Mahallesi Sadi Sokak’ta bin 638 metrekare alan üzerine kapalı yüzme havuzumuzu yapacağız. Atatürk Mahallesi’nde de kapalı spor tesisi inşa edeceğiz” dedi.

“ÇALIŞAN ANNELERİMİZİN ÇOCUKLARI YALNIZ KALMASIN DİYE 19 MAHALLEMİZE 19 KREŞ YAPACAĞIZ”

İlçede tekli eğitime geçip, eğitimin kalitesini artıracaklarını belirten Döğücü, “Biz ilçemizin gençlerinin geleceğe dair hayallerini geliştirebilecekleri ve üretebilecekleri AR-GE ve İnovasyon Ofisleri kuracağız. Millet Kütüphanelerini geliştireceğiz. Çalışan annelerimizin çocukları yalnız kalmasın diye 19 mahallemize 19 kreş yapacağız. İlçemizde tekli eğitime geçeceğiz. Sınıflardaki öğrenci sayısını azaltmak ve kaliteli eğitim için çalışacağız. İlçemize 22 tane yeni okul kazandıracağız” şeklinde konuştu

“ANADOLU YAKASI’NDA HİÇ FUAR ALANI YOK”

Anadolu Yakası’nda hiç fuar alanı olmadığını ve Sancaktepe’nin ulaşılabilir bir ilçe olmasından dolayı ilçeye bir fuar alanı kazandırmak istediklerini söyleyen Döğücü, Sancaktepe’de pek çok sosyal projeleri olduğunu vurgulayarak, “Paşaköy Mahallesi’nde zabıtanın karakol olarak kullandığı boş bir bina var. Biz oraya vatandaşlarımızın güzel vakit geçirebileceği, güzel havayı teneffüs edebileceği çok güzel bir sosyal tesis yapmayı planlıyoruz. “Acil Hayat Butonu” projemizle de evde tek başına veya iki kişi olan yaşlılarımızın kollarına bir cihaz takılacak. Diğer butonu da bizim çağrı merkezimizde olmak üzere acil durumlarda kendilerine ulaşıp, acil müdahalelerimizi yapacağız. İlçemize istihdam ve ekonomik anlamda ve ticaret hacminin geliştirilmesinde müthiş katkıları olacak, sektör temsilcilerini buraya davet edebileceğimiz ve sektör temsilcilerinin hedef pazar kitlesi ile buluşmasını temin eden bir fuar merkezi projemiz var. Anadolu Yakası’nda hiç fuar alanı yok. İlçemizin hem TEM otoyolunda hem Kuzey Marmara otoyolundan ve hızlı trenle İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı ile bağlantıları çok iyi. Biz bunları fuar alanı ile değerlendirmek istiyoruz. Mahallelerimizin uygun alanları içerisinde kafeterya, idare ofisleri, ibadethanelerin olduğu kapalı semt pazarları kuracağız. Vatandaşlarımız bu sayede daha hijyenik ortamda alışveriş yapabilecekler. Her mahallemize muhtarlığın, sağlık ocağının, kütüphanenin, spor salonlarının ve meslek edindirme kurslarının kompakt olarak bir arada bulunacağı Mahalle Konakları yapacağız” ifadelerini kullandı.

“SAĞLIK TURİZMİNİ GELİŞTİRECEK”

Döğücü, Sancaktepe’nin gurur projesi olan şehir hastanesi projesiyle ilçenin sağlık ihtiyaçlarının karşılanmasının yanında hem sağlık turizmini geliştireceğini hem ulaşımın kolaylaşacağı hem de istihdamın artacağını dile getirdi.

selyus