Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 16 Mart 2019

Şimdi “Dürüst olmak gerekirse” Yılmaz Bayat dürüst değil!

Saadet Partililerin ‘Dürüst olmak gerekirse” seçim sloganı Belediye Başkan Adayı Yılmaz Bayat’la örtüşmüyor. Çünkü Bayat hiç de dürüst değil! Neden diye soracak olursanız? Malatyalı bir araştırma şirketinin adını kullanarak sahte anketler yaptırıp sosyal medyada paylaşıyor!

İstanbul Takipte Haber Sitesi, bir sahtekarlığı daha açığa çıkardı. 31 Mart Yerel Seçimleri’nde yüzde 1,5 civarında oy alması beklenen Saadet Partisi Belediye Başkan adayı Yılmaz Bayat, dürüstlükten uzak, hileli yöntemlere başvurarak sahte anketle Üsküdarlıları kandırmak istedi! Fakat sahtekârlığı kısa sürdü ve “Yalancının mumu yatsıya kadar yanar” misali enseyi ele verdi!

Seçimlerde “Dürüst olmak gerekse”, “Dürüst başkan dürüst yönetim” sloganlarını kullanan Yılmaz Bayat, Malatya merkezli EMAX Araştırma Şirketi’nin adını kullanarak sahte anket hazırlatıp sosyal medyadan paylaştılar. Bu sahte anketi de bir partiliye yaptırdı…

Şimdi, dürüst olmak gerekirse; “Yılmaz Bayat, sen hiç de dürüst değilsin!!“

Yüzde 1,5’larda olan oylarını yüzde 37.4 , yüzde 48-49 bandında olan AK Parti Üsküdar Belediye Başkan adayı Hilmi Türkmen’i yüzde 32, yüzde 40 bandında olan CHP Adayı Ahmet Kılıç’ı yüzde 23 olarak gösterirken hiç utanmadın mı Yılmaz Bayat?

Birde utanmadan, arlanmadan sosyal medya hesabından da paylaştın bu sahte anketi!

Yılmaz Bayat’ı Üsküdarlıların vicdanına bırakıyoruz!

EMAX: “SAHTEKARLIK YAPANLARA HUKUKİ İŞLEM BAŞLATILACAKTIR”

Konunun takipçisi olan Üsküdar Koordinatörümüz ve Sosyal Medya Araştırmacı, EMAX yetkilileri ile yaptığı yazışmada “İstanbul Üsküdar için bir araştırma yaptınız mı sorusuna? “Yapmadık” cevabı geldi. Yine o zaman bu fotomontajı mı sorulduğunda? “Evet” cevabı alındı.

EMAX Araştırma Şirketi yetkilileri daha sonra şu açıklamayı yaptılar: “Şirketimizin adı ve logosu kullanılarak, sahte anketler yayınlanmaya devam edilmektedir. EMAX’ın Üsküdar’la ilgili açıkladığı böyle bir anket bulunmamaktadır. Bu tür sahtekarlık yapanlara hukuki işlem başlatılacaktır”

selyus