Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 15 Mayıs 2022

Sonunda olacağı o zaten!

CHP’de Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda Ekrem İmamoğlu ve Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki soğuk savaş gün yüzüne çıkarken, İmamoğlu’nun olası yeni hamlesiyle ilgili bomba iddialar gündeme geldi. Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk, konuyla ilgili çarpıcı detayları köşe yazısında aktardı.

İşte gündeme bomba gibi düşecek o köşe yazısı:

2021’in son aylarında İstanbul’da AK Partili bir belediye başkanı ile kahvaltıda buluşmuştuk. Kahvaltıya sadece 5 dakika geç kalmıştım. Ne yalan söyleyeyim önemli bir haberi de 5 dakika ile atladığımı fark ettiğimde epeyce üzülmüştüm.

Biz kahvaltı salonuna girmeden hemen önce, masadaki bazı gazeteciler ve belediye başkanı, İstanbul’un belediye başkanının CHP’den istifa etme ihtimalini konuşmuşlar. Ak Partili belediye başkanı da son noktayı koymuş; “CHP’den istifa edip İyi Parti’den Cumhurbaşkanı adaylığını ilan edebileceğine ilişkin duyumlar bize de ulaştı.”

Ben kahvaltı masasına oturduğumda konu çoktan geçmişti… Ama kulağıma geldiği kadarı bile yetti.

İSTANBUL’UN BELEDİYE BAŞKANI, ROTAYI İYİ PARTİ’YE KIRDIĞI İÇİN Mİ SAF DIŞI BIRAKILDI?

6 ay kadar önce, İBB’nin bir töreninden sonra yaşananlarla ilgili dün Mehmet Acet Yeni Şafak’taki köşesinde bir ayrıntıyı paylaştı.

Millet İttifakı’nın iki lokomotif partisi CHP ve İYİ Parti’nin genel başkanlarının katıldığı tören sonrası, İyi Parti lideri Akşener’in paylaşımda bulunduğu ama Kılıçdaroğlu’nun oralı olmadığını hatırlattı.

Sonrasında İstanbul’un belediye başkanını talimatıyla, danışmanın yaptığı şu paylaşımı da hatırlattı:

“Avrupa’nın en büyük, Türkiye’nin ilk katı atık yakma tesisinin açılışını paylaşma nezaketi gösteren İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener’e teşekkür ederiz.”

Bu bilgileri teyit eden bir başka yazar ise Turgay Güler oldu.

Güler dün Akşam gazetesindeki köşesinde, İstanbul’un belediye başkanını yerden yere vuran CHP medyasının tavrını irdelerken şunları söylüyor,

“Görünen o ki bu sorun daha da derinleşecek.

Kemal Bey farkındaymış!

Şimdi sıkı durun!

Meral Hanım ‘istemiyorsanız biz alalım’ demiş. Belgem yok ispatlayamam. Lakin CHP’li yazar çizerin dilinde. Mümkün mü peki?

Mümkün!” Yeni Akit gazetesi

selyus