Hüseyin YELKENCİ

İstanbul’dan Yansıyanlar

SOSYAL MEDYANIN GÜCÜ NİHAYET ANLAŞILDI!

AK Parti’de sosyal medyanın gücü nihayet fark edildi. Bu fakir Hüseyin Adil Yelkenci’nin 7-8 senedir bir türlü inandıramadığı sosyal medyanın gücüyle ilgili önce AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ardından da Genel Merkez Tanıtım Medya Birim Başkanı Mahir Ünal’dan açıklama geldi.

O zamanlar sosyal medyadan darbede yapılır, seçimde alınır diye yıllardır anlata anlata dilime tüy bitti.

Vatan hainleri gezi olaylarında sosyal medyanın gücüyle az kalsın darbe yapıyordu! Ucundan döndük!

2011-2014 yılları arasında AK Parti Kadıköy İlçe Yönetimi Tanıtım Medya Biriminde idim. O zamanlar bir etkinlik yaptığımızda hemen partinin sitesine haberi koyar sosyal medya hesaplarımızdan paylaşırdık ki Kadıköylüler siteye girdiğinde güncel haber görürse helal olsun AK Parti’ye işini iyi yapıyor deyip etkilensinler diye…

Biz Kadıköylüler etkilensinler diye uğraşırken maalesef yönetimde tek tuk sosyal medya hesabı olanlar paylaşım yapardı.

Partinin sitesindeki haberleri bizim yönetici arkadaşlarımızdan daha çok vatandaşlar girer okurdu..!!

Zaten bir çok arkadaşımızın sosyal medya hesabı da yoktu!

Sosyal medya önemsensin diye yıllarca bunun mücadelesini verdik birim başkanı Veli Daldudak ile birlikte!

O zamanlar diğer ilçe teşkilatları bu konuda bizden çok daha gerilerdeydi…

Hala bile İstanbul’da bir çok ilçenin sitesine gir, bir yıl önceki haberleri bulursunuz. En erken 6 ay. Ve yine Twitter ve Facebook hesapları pasif olan yığınla yönetim kurulu üyesi var..!!

Birkaç ilçe hariç tanıtım medya birimleri göstermelik.

Zaten birimin başında olanlar tanıtım medya ve sosyal medyadan bihaber..!!

Sırf başkan yardımcılığı makamını kullanmak için o birimini işkal edenler var. Tabi kabahat onların değil, kabahat onları oraya atayan ilçe başkanlarının!

Twitter, Facebook, Instagram gibi sosyal medya konusunda da istisna birkaç ilçe hariç ilçeler çok zayıf. Buraların ivedilikle güçlendirilmesi lazım..

Teşkilatlar, ilçe başkanı veya o ilçenin belediye başkanı bir paylaşım yaptığında onu sosyal medyada uçurmaları lazım ama nerdeee!!!

Teşkilatlardaki üst düzey bazı kurnazlar feyk hesaplardan beğeni ve rt’lerini çoğaltarak algı yapıyor. Aslında genel merkez bu tür algıcıları derhal görevden almalı.

Kim yaparsa yapsın bir ceza vermeli ki diğerleri aynı samimiyetsizliği başka zaman göstermesin..!!

Şimdi gelelim bugüne. Geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapan Başkan Erdoğan, AK Parti’nin her konuda olduğu gibi siyasetin dijital boyutunda da öncü bir konumda bulunduğunu, bunu da ispatlayacaklarını dile getirdi..

Parti olarak teşkilatlarını sanal ortama taşıdıklarını söyleyen Erdoğan, AK Parti’nin 1,5 milyon teşkilat mensubunun, genel merkezde oluşturulan sanal teşkilat dünyasında birbirleriyle haberleşebildiğini, veri alışverişi yapabildiğini ve ortak söylem üretebildiğini dile getiren Erdoğan, 5 milyara yakın insanın internete erişiminin bulunduğu, nüfusun yarısından fazlasını oluşturan 3,7 milyar sosyal medya kullanıcısının olduğu bir dünyada Türkiye’de de aktif sosyal medya kullanıcılarının sayısının 51 milyonu bulduğunu söyledi.

Erdoğan, “Madem sosyal medya algıların gerçeklerin önüne geçirilebiliyor, öyleyse bizim bu mecrayı hakikatlerle donatarak, kendimizi en doğru şekilde anlatmamız gerekiyor. Bunu da yapacağız” diye konuştu.

Bu sözleri Partinin Genel Başkanı Erdoğan’dan duymak ne güzel…

Başkan Erdoğan’a Twitter, Facebook, Instagram iyi anlatılabilseydi çok daha önceden sosyal medya çağı başlardı partide… Çünkü Erdoğan yeniliğe açık bir lider… Boşuna dünya lideri değil…

Öte yandan Tanıtım Medya’dan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ünal da, “Siyasetimizi ve Türkiye’ye dair hayallerimizi burada en iyi şekilde bir siyasal iletişim diline, söyleme dökebilmek buradaki asıl amacımız olacak. Tabi bizim 11 milyon üyemiz var, bizim amacımız bu 11 milyon üyemizi sosyal medyada da en etkin hale getirmek ve teşkilat mensuplarımızın kendi iç haberleşmesini sağlamak. Çünkü siyasette ortak dil, ortak söylem ve ortak strateji çok önemlidir” diye açıklama yaptı.

Üzülerek belirteyim biraz daha geç kalınsa idi, sosyal medyada etkili olmak çok zor olabilirdi…

Benim 7-8 sene önce söylediğim yere Genel Merkez Tanıtım Medya Biriminin bugün gelmesi de güzel bir gelişme…

Bu arada çok önemli iki konunun altını çizerek yazımı tamamlayayım…

İl, ilçe yönetimleri ve mahalle başkanları için lise ve üniversite sınırı koyacağınıza sosyal medya konusunda sınıfta kalanlara sınır koysanız daha doğru olur…

Sizin o okumuş adamlarınızın bazılarının doğru dürüst paylaşımı bile yokken, bazılarının da umurunda bile değil sosyal medya..!!

Bir diğer konu ise, İstanbul İl ve İlçe Kadın Kolları Birimleri, hatta bazı mahallelerin kadın kolları başkan ve yönetimleri, sosyal medya paylaşımları ve bilgi-birikim konusunda bazı ana kademelerden çok daha ilerideler. Bazı ana kademelerin kadın teşkilatlarından öğreneceği çok şey var!

Kalın sağlıcakla…

selyus