Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 25 Mayıs 2021

Soylu, “Davutoğlu bizi dinletiyordu”

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, 7 Haziran seçimleri öncesi MYK toplantısında kendilerini hedef aldığın söyleyen Süleyman Soylu, “Sayın Davutoğlu tam anlamıyla dengesi kayboldu. ‘Hepinizin odalarınızda ne konuştuğunuzu tek tek biliyorum ve dinletiyorum’ dedi. MYK üyelerine söyledi. ‘Neler söylediğinizi biliyorum’ dedi. Ve biz donduk. Arkadaşlarla birbirimize baktık. Bunun ne anlama geldiği açık ortada.”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir televizyon kanalında gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Suç örgütüyle ilgili iddialar hakkında sorulan sorulara cevap veren Bakan Soylu, özetle şu ifadeleri kullandı:

İDDİALAR SAÇMALIK

Türkiye bir operasyona tabi tutuluyor, hedef Türkiye. Özne ben değilim. Benim hiçbir şeyden korkum yok. Alnımız açıktır. Bir organize suç şüphelisinin, suçlusunun, yıllarca Türkiye’de herkesin bildiği, tanıdığı, hayatının nereden geldiği belli olan bu ismin iftiraları, iddiaları saçmadır. Bizim terör örgütlerine karşı, suç örgütlerine karşı verdiğimiz mücadele ortada.

BU KİŞİ DEVLETTEN ÖZÜR DİLEYECEK, CEZASINI ÇEKECEK

Türkiye Cumhuriyeti Devleti güçlü bir devlettir. Bunu klişe cümle olarak söylüyor değilim. Yaptıklarımız ortada. Doğu Akdeniz’de, Libya’da biz varız. Karabağ’da biz varız. Suriye’de biz varız. Kuzey Irak’ta biz varız. Bunların her biri Türkiye’nin rüyasında görüp de inanmayacağı adımlardır. 15 Temmuz’da ABD’nin, FETÖ’nün bize yaptıklarına karşı attığımız adımlardır. Biz Türkiye Cumhuriyeti’nde bu tip olaylara müsaade etmeyiz. Bu suç örgütü lideri Türkiye Cumhuriyeti’nden özür dileyecek, gelecek adalete teslim olacak, cezasını çekecek.

Bir taraftan FETÖ’ye burada methiyeler dizeceksin öyle mi? Daha da ötesi var. ByLock konuşmalarını biliyoruz. Onun için nelerin ifade edildiğini tek tek biliyorum.

Ben yargıya başvurdum değil mi? Yargı beni çağıracak. Ben şunları söyleyeceğim. ‘Bu suç örgütü lideri dosyası, Bursa’daki şu olayda, siz hazırladınız, bunun 9+9 kişi tutuklandı. Bu dosya niçin ayrıldı? Niçin yakalama çıkarmadınız? Ankara’da bunu söyleyeceğim. Bugün sabah komiser yardımcısı ile emniyet görevlisini açığa aldım. Bu suç örgütüyle ilişkide bulunan herkes bedelini ödeyecektir. Hiç kimse bunun aykırısında bir şey düşünmesin. Bedelini ödeyecektir. Hukuk mu, demokrasi mi üstün; yoksa yıllardan beri ülkeyi yeraltı örgütlerine, Türkiye’yi derin bir yapıya teslim etmeye kendisini odaklamış dış güçler, ABD de dahil olmak üzere onlar mı üstün göreceğiz? Türkiye’ye operasyon yaptırmayacağız.

DAVUTOĞLU HDP İLE ANAYASA YAPALIM DEDİ

Yıl 2015. Ben Genel Başbakan Yardımcısıyım. AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu. Başbakan Davutoğlu. 7 Haziran seçimleri öncesi MYK toplantısında ‘Biz HDP ile anayasa yapabiliriz’ diye bir cümle çıktı ağzından. Hepimiz baktık.

Bu arada ne oldu. Sayın Davutoğlu ve ekibi CHP ile AK Parti’nin iktidarı için canhıraş bir mücadele yaptı. Bir kısım arkadaşlar bunun doğru olmayacağını, bunun Türk siyasetinin de doğasına aykırı olduğunu. Türkiye’yi başka bir tarafa getirebileceğini ortaya koyduk. Bir taraftan CHP ile iktidar kurabileceğini inanan birisi bir yandan HDP ile anayasa yapabileceğine inanan birisi. Peki dert ne? Recep Tayyip Erdoğan. Bir ara Sayın Davutoğlu tam anlamıyla dengesi kayboldu. ‘Hepinizin odalarınızda ne konuştuğunuzu tek tek biliyorum ve dinletiyorum’ dedi. MYK üyelerine söyledi. ‘Neler söylediğinizi biliyorum’ dedi. Ve biz donduk. Arkadaşlarla birbirimize baktık. Bunun ne anlama geldiği açık ortada. Daha sonra çeşitli dedikodular çıktı, fiziki takibin yapıldığı yönünde ama karineye ulaşamadık.

Yine Davutoğlu’nun etkili olduğu think tank kuruluşlarının birine Mithat Sancar geldi. Sancar orada, bu kritik dönemde bir şey söyledi. Şu: 1- Apo içeriden çıkacak, 2 – Kuzey Suriye’de bir devlet kurulacak, başına geçecek. 3 -Türkiye’de özerk bir anayasa yapılacak. Yani bir anayasa ortaya konulacak. 4… (bunu aklıma gelince söyleyeceğim). Sonra hakikaten bu meselelerin hangi siyasal sonuçlar doğurduğunu da bütün Türkiye gördü. Ben teşkilat başkanıydım. O dönem Davutoğlu ile çok iyi olmadığımız süreçler yaşadık. Biz dört beş arkadaş bir araya geldik, dedik ki bu mesele tehlikeli noktaya gidiyor… Burada ortaya çıkan süreç tam anlamıyla , biz arkadaşlarımızla mücadele başlattık. Üç, dört arkadaşım (isimlerini vermeyeyim)…”

TERÖR ÖRGÜTÜNE KATILIM YILDA 12 KİŞİYE DÜŞTÜ

Türkiye’de 15 Temmuz civarında 5550 kişi terör örgütüne katılıyordu. Şu anda, 12 kişi, üçü veya dördü yurt dışından. Bu katılmıyor demektir. Türkiye’de organize suç örgütleri açısından 355 suç şebekesini çökerttik, 393 uyuşturucu çetesi çökerttik.

GELECEK PARTİSİ’NDEN SOYLU’YA CEVAP GELDİ

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İçişleri Bakanı Soylu’nun iddialarına yanıt verdi.

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan sosyal medya hesabından Soylu’ya şu yanıtı verdi:

“Süleyman Soylu hesap vermek yerine kendini kurtarma, gündemi saptırma derdinde.

Sayın Genel Başkanımız hakkındaki tüm iddiaları, yalan ve iftiradır.

Aynı kanalda, aynı gazeteciler ile Sn. Davutoğlu’nun yarın akşam cevap hakkını kullanmasını talep ediyoruz.”

selyus