Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 11 Aralık 2022

Süleyman Soylu, CHP, HDP ve İYİ Parti’li vekillere “Amerika’nın çocuklarısınız!”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, bakanlığının 2023 yılı bütçesine yönelik eleştirileri anımsatan Soylu, CHP, HDP ve İYİ Parti sıralarını işaret ederek, “Orası da aynı, orası da; siz de aynısınız. Amerika’nın çocuklarısınız, yenileceksiniz.” diye bağırdı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM Genel Kurulunda bakanlığının 2023 yılı bütçesi üzerinde yaptığı konuşmada, Gazi Meclisin, kurulduğu günden itibaren çok çetin ve onurlu bir mücadele verdiğini, krizleri ve savaşları yönettiğini söyledi.

Emperyalist güçlerin, dünyayı yine çatışma ve krizlere sürüklediğini dile getiren Soylu, “Suriye ve Irak’ın kuzeyini önce DEAŞ, sonra PKK-PYD terör örgütleri işgal etti. Güya barış götürdükleri Afganistan kaos ve uyuşturucu tarlasına döndü.” diye konuştu.

Türkiye’nin, 27 Mayıs 1960’tan 3 Kasım 2002’ye kadar içeride “istemezükçüler”, dışarıda ise “yaptırmayızcılar” ile mücadele ettiğini belirten Soylu, “Anayasamızı, otomobilimizi yaptırmadılar, mühimmat fabrikalarımızı soba fabrikalarımıza döndürdüler. Nuri Demirağ’ı, Şakir Zümre’yi engelleyip sanayimizi baltaladılar. Vesayetin atadığı cumhurbaşkanlarıyla, koalisyonlarla, darbe anayasalarıyla uğraştığımız yetmedi, darbelere zemin olsun diye tertipledikleri Çorum, Kahramanmaraş olayları gibi birçok provokasyonla milleti birbirine düşürdüler.” dedi.

“Başımıza bir de terör belasını sardılar.” ifadesini kullanan Soylu, kimi büyüklerin bu meseleyle samimiyetle mücadele ettiğini, kiminin de güvenlik makalesi okumaktan fırsat bulup Sivas’ın ötesine geçemediğini, bir tek karakol ziyareti yapamadığını, Kato’yu, Gabar’ı, Pülümür’ü göremediğini söyledi.

Soylu, “Oysa bugün Türkiye, onların göremediği yaylalarda, Cudi’de, Hakkari’de festivaller yapıyor. Dün terör olan dağlarda, yaylalarda bugün roket sesi yerine raket sesi hep beraber çınlıyor.” diye konuştu.

Türkiye’nin, terörle mücadelede kazanmanın destanını yazdığını kaydeden Soylu, bu destanın, şehitler, gaziler, “Vatan sağ olsun.” diyen anne babalar, cesur ve kahraman duran eşler, yetim kalan evlatlar ve milli iradeyle yazıldığını vurguladı.

Konuşması sırasında HDP milletvekillerinin slogan atması üzerine İçişleri Bakanı Soylu, “Sizin ağababalarınıza boyun eğmedik, size hiç eğmeyiz.” dedi.

“TERÖR DEVLETİ KURDURMAYIŞIMIZIN, SARI TORBALARIN İNTİKAMINI ALIYORSUNUZ”

Devlete “cari açığın uyuşturucu parası ve kara parayla kapatıldığı” iftirasını attırmayacaklarının altını çizen Soylu, “Bedenimiz önünüzde kanla beraber bulansa da bu devlete bu iftirayı attırmayacağız.” dedi.

“Siz bütün iftiralarınızla bizden uyuşturucu mücadelemizin intikamını alıyorsunuz, bizden PKK ile yaptığımız mücadelenin intikamını alıyorsunuz.” ifadesini kullanan Soylu, “Kahraman ordumuza ‘Sınırın ötesine geçme.’ diyen, 15 Temmuz’u tam da Kılıçdaroğlu gibi canlı yayında izleyip haber bekleyen o küresel güçlere diz çökmeyişimizin intikamını alıyorsunuz. Terör devleti kurdurmayışımızın, sarı torbaların intikamını alıyorsunuz. HDP ile, PKK ile tarihin en kirli iş birliği içindesiniz.” diye konuştu.

SOYLU, CHP, HDP VE İYİ PARTİ SIRALARINI İŞARET EDEREK: “AYNISINIZ”

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, bakanlığının 2023 yılı bütçesine yönelik eleştirileri anımsatan Soylu, CHP, HDP ve İYİ Parti sıralarını işaret ederek, “Orası da aynı, orası da; siz de aynısınız. Amerika’nın çocuklarısınız, yenileceksiniz.” diye bağırdı.

AK Parti ve CHP milletvekillerinin birbirlerinin üzerine yürümesinin ardından Genel Kurulda gerginlik yaşandı. TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, birleşime ara verdi. Gerginlik bir süre arada da devam etti.

Daha sonra konuşmasını sürdüren Soylu, “(Kör olasın muhalefet) demiyorum, kör olma da gör bu yapılanları, bari hisset. Sizin yüreğiniz kör bakıyor. Patlasanız da çatlasanız da ağaç olacağız, toprak olacağız, su olacağız, yine geleceğiz, bu vatana, bu aziz millete hizmet edeceğiz.” diye bağırdı.

selyus