Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 19 Kasım 2022

Süleyman Soylu, CHP’nin edepsiz vekili Başarır’a “Sen git Ataşehir Belediyesi’nde iş takip et”

2023 yılı bütçe kanun teklifi ve Sayıştay raporlarının görüşüldüğü, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonunda tansiyon bir anda yükseldi.

Komisyonda milletvekilleri bütçeye ilişkin görüşlerini bildirdiği esnada Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır söz aldı.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın terörist Albashır ile telefonla konuştuğu öne sürülen MHP Güçlükonak İlçe Başkanı Mehmet Emin İlhan’a ilişkin, “Bu iddialar başka bir muhalefet partisinin olsaydı suçsuz suçsuz linç edilmişti. Tutuklanmıştı. Bu algıyı yapıyorsunuz siz” sözlerine, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Sen TSK’ya satılmış diyen adamsın. Siz mahkeme basan eşkıyalarsınız” diyerek tepki gösterdi.

“ALGI YAPIYORSUNUZ”

İstiklal bombacısı Ahlam Albashır üzerinden iktidara yüklenen Başarır, “Türkiye Cumhuriyeti’nin güvenliğinden bahsediyoruz. Sınırımız ne hale geldi. Kim bu kadın, bu ülkeye geliyor? Tekstil fabrikasında iş buluyor. Yazışmaları, sosyal medyaları. Suçsuz yere insanlara algı yapılıyor. Ben Şırnak ilçe başkanınız (Albashır ile telefonla konuştuğu öne sürülen MHP Güçlükonak İlçe Başkanı İlhan) suçlu demiyorum. Lütfen, şu muhalefetteki partilerin birinin ilçe başkanı telefon kaydı ve görüşmesi olsa panzerlerle, tanklarla o evi kırıp almıştınız. E-Devlet’teki mobil hat sorgulamayı herkes tek tuşla kullanabiliyor. Bu iddialar başka bir muhalefet partisinin olsaydı suçsuz suçsuz linç edilmişti. Tutuklanmıştı. Bu algıyı yapıyorsunuz siz” dedi.

“SEN TSK’YA SATILIK DEDİN”

Bunun üzerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Başarır’ın sözünü keserek, “Sen Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) satılık dedin. Senin ne olduğunu bilmiyor muyuz biz? Ne konuşuyorsun? Sen mahkeme basan eşkıyasın. Eşkıyasınız. Mahkeme basan eşkıyalarsınız. Senin ne mahkemeye ne de TSK’ya saygın var. Senin nasıl bir TSK düşmanı olduğun apaçık ortada. Sen git Ataşehir Belediyesi’nde iş takip et” diyerek tepki gösterdi.

İlginizi çekebilir

AK Parti’nin yeri belli oldu!

AK Parti’nin yeri belli oldu!

selyus