Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 16 Şubat 2024

Süleyman Soylu, “Zühtü Arslan’ın Polis Akademisine aldığı öğrencilerin yüzde 41’ini FETÖ’den ben ihraç ettim”

Önceki dönem İçişleri Bakanı ve İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, “AYM Başkanımız Zühtü Arslan Polis Akademisi Başkanıydı. Aldığı öğrencilerin yüzde 41’ini FETÖ’den ben ihraç ettim.”

Türkiye, Anayasa Mahkemesi ve Danıştay’ın verdiği kararları tartışıyor. “Hukukun üstünlüğü” ilkesine sığınarak tartışmalı Can Atalay, FETÖ’den ihraç edilen 450 hakimin göreve iadesi, FETÖ’den 18,6 yıl ile yargılanan ÖSYM Eski Başkanı Ali Demir’e beraat verilmesi gibi kararlar toplum vicdanlarını yaralıyor.

Tüm bunlar birkaç gün içinde meydana gelirken bugün TV100’den Fuat Uğur’um yazısı gündem oldu. Fuat Uğur, İçişleri Bakanı eski Bakanı Süleyman Soylu’nun “AYM Başkanımız Zühtü Arslan Polis Akademisi Başkanıydı.

Aldığı öğrencilerin yüzde 41’ini FETÖ’den ben ihraç ettim” sözlerini hatırlattı.

ZÜHTÜ ARSLAN’IN ALDIĞI ÖĞRENCİLERİN YÜZDE 41’İ…

Ama öte yandan bakıyorsunuz AYM bu renklenmelere adeta çanak tutarcasına, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun tüm itirazlarına rağmen ne yapıyor? Önce kamuda işe alınacak sözleşmeli personel için GÜVENLİK SORUŞTURMASI yapılmasını iptal ediyor. Ardından polise sanal âlemde işlenen suçlarda internet abonelerini takip etme ve kimlik bilgilerine ulaşma yetkisini veren yasa maddesini iptal ediyor.

Bu kararların ardından Süleyman Soylu’nun söylediklerini unutamıyorum:

“AYM Başkanımız Zühtü Arslan Polis Akademisi Başkanıydı; aldığı öğrencilerin yüzde 41’ini FETÖ’den ben ihraç ettim…”

Evet, günün diğer tartışması da sübliminal mesaj…

FETÖ elebaşı ölüm döşeğinden bir sübliminal mesaj yayınlamış ve “yeniden dirilişten” bahsediyormuş. Onun darbe öncesi verdiği sübliminal mesajları ilk yayınlayan kişi ben olduğumdan ilgimi çekti. Ama şunu söyleyeyim. Artık Türkiye eski Türkiye değil. Buna rağmen şu sözüm hep geçerlidir: Devlette bir FETÖ’cü bile fazladır.” Kaynak: noktagazetesi.com.tr

selyus