Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 8 Temmuz 2023

Tanju Özcan, “Faik Öztrak sarayın adamı olduğumu eğer ispat edemezsen sen de dünyanın en namussuz ve şerefsiz adamı olmakla tarihe geçersin”

Seçimden sonra CHP’de başlayan ‘değişim’ talebi tabana yayılırken Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu’dan Ankara’ya yürüyüşe başladı. CHP Sözcüsü Faik Öztrak tarafından ‘Sarayın adamı’ diyerek hedef alınan Özcan, iddialara sosyal medya hesabından cevap verdi. Özcan, Öztrak’ın 24 saat içerisinde iddiasını ispatlamasını isterken, “Sarayla veya Erdoğan ile benim herhangi bir irtibatımı ortaya koyarsan kendimi Kızılay Meydanı’nda yakarım. Eğer ispat edemezsen sen de dünyanın en namussuz ve şerefsiz adamı olmakla tarihe geçersin.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda Bolu’dan Ankara’ya ‘Değişim ve adalet’ yürüyüşü yapan Tanju Özcan’ı gündemine aldı. Erdoğan, “Bolu’dan Ankara’ya yürüyenler ve ona her türlü hakareti yapanlar… Dün genel başkanınız Ankara’dan İstanbul’a yürüyordu. O zaman yollar yürümekle aşınıyor muydu? Şimdi ne oldu? ‘Yollar yürümekle aşınmaz’ demeye başladılar” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın sözlerine, CHP Sözcüsü Faik Öztrak’tan cevap geldi. Tanju Özcan’ı ‘Erdoğan’ın adamı’ olmakla suçlayan Öztrak, “Erdoğan’ın sözleri geldiğimiz noktayı açıkça ortaya koyuyor. Saray, Bolu Belediye Başkanı’nı savunuyor. Aslında bunu yaparak iplerin kimin elinde olduğunu da açıklıyor” ifadelerini kullandı.

Öztrak’ın iddialarına Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’dan cevap gecikmedi.

‘KİMSE BENİM BOYNUMA İP GEÇİREMEZ’

Twitter hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Özcan, şu ifadeleri kullandı:

“İplerimin sarayın elinde olduğunu iddia etmiş zavallı. Ben Atatürk’ün torunuyum, kimse benim boynuma ip geçiremez.

Zaten siz Saray Rejimini değiştiremediğiniz için biz sizi değiştirmeye çalışıyoruz.

‘SANA 24 SAAT SÜRE’

Sizin boynunuzdaki ipin kimlerin elinde olduğu belli. Bu Erdoğan bana 4,5 yıldır kan kusturuyor, sana 24 saat süre. Sarayla veya Erdoğan ile benim herhangi bir irtibatımı ortaya koyarsan kendimi Kızılay Meydanı’nda yakarım.

Eğer ispat edemezsen sen de dünyanın en namussuz ve şerefsiz adamı olmakla tarihe geçersin.” Türkiye gazetesi

selyus