Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 26 Şubat 2023

Temel Karamollaoğlu, “Altılı masada 3 ismin adaylığı gündeme geldi”

Saadet Partisi Lideri Karamollaoğlu, katıldığı canlı yayında 6’lı masanın olası cumhurbaşkanı adayıyla ilgili konuştu. İlk kez masaya isimlerin geldiğini belirten Karamollaoğlu, “Şimdiye kadar bu konu hiç gündeme gelmedi. Kıyısından köşesinden buna temas edildi, ciddi bir şekilde konuşulmadı ama altılı masada bulunan genel başkanlardan bu konuya atıfta bulunanlar oldu. Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş, Kemal Kılıçdaroğlu gündeme geldi.” dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, konuk olduğu tv100 canlı yayınında 6’lı masanın adayı hakkında siyaset kulislerini hareketlendiren açıklamalarda bulundu. Karamollaoğlu, cumhurbaşkanı adayıyla ilgili masada üç ismin gündeme geldiğini belirtti. İsimleri tek tek açıklayan Karamolloğlu, “Altılı masa cumhurbaşkanı adayını belirlemede gecikmedi. Başlangıçtan beri ‘cumhurbaşkanı adayı seçim tarihi belirlendikten sonra ilan edilecektir’ dedik.” ifadelerini kullandı.

“İMAMOĞLU, YAVAŞ, KILIÇDAROĞLU GÜNDEME GELDİ”

Muhalefetin olası cumhurbaşkanı adayıyla 6’la masada ilk kez isimlerin konuşulduğunu açıklayan Karamollaoğlu, “Şimdiye kadar bu konu hiç gündeme gelmedi. Kıyısından köşesinden buna temas edildi, ciddi bir şekilde konuşulmadı ama altılı masada bulunan genel başkanlardan bu konuya atıfta bulunanlar oldu. Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş, Kemal Kılıçdaroğlu gündeme geldi. Şimdi biz bunu ilk toplantıda görüşeceğiz ve bir takvime bağlayacağız. Bunu nasıl deklere edeceğimizi belirteceğiz. O güne kadar halkımızın biraz daha sabır göstermesini istiyoruz.” şeklinde konuştu. Türkiye gazetesi

selyus