Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 18 Şubat 2021

Terör örgütü PKK’ya HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binasından gönderilmiş!

İçişleri Bakanlığı koordinesinde jandarma ve emniyetin ikna çalışmaları sonucu PKK’dan kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan örgüt mensuplarının sayısı her geçen gün artıyor.

Çalışmalar sonucu Şırnak’ın Silopi ilçesi yakınlarındaki Habur Sınır Kapısı’nda güvenlik güçlerine teslim olan H.K. (21), Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında verdiği ifadesinde, 6 yıl önce terör örgütü PKK’ya HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binasından gönderildiğini kaydetti.

“DİYARBAKIR’DA KATILIMLAR HDP ÜZERİNDEN OLUYORDU”

H.K, Diyarbakır’da nevruz etkinliğine gittiğini, oradaki ortamı gördükten sonra etkilenerek örgüte katıldığını belirtti.

“Diyarbakır’da katılımlar HDP ve orada tanıştığım ‘kadro’ örgüt mensupları üzerinden oluyordu. Özellikle nevruz etkinlikleri katılım için çok önem arz ediyordu. Alanda gençlere yoğun şekilde örgüt propagandası yapılarak, örgüte katılmaya sevk ediyorlardı.” diyen H.K, örgüte katıldıktan sonra pişman olduğunu, sorumlu düzeydeki “Mizgin Koçer” kod adlı teröriste ayrılmak istediğini belirttiğini aktardı. Türkiye gazetesi

selyus