Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 20 Ocak 2023

The Economoist, Erdoğan’ı hedef aldı

İngiltere menşeli İngiliz The Economist dergisi, cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi algı operasyonlarını artırdı. Türkiye’nin milli politikalarından rahatsız olan İngiliz, muhalefete de nasihatler verdi. The Economoist, muhalefete “tek aday üzerinde uzlaşın” diyerek bir de akıl verdi.

Akşam’ın haberine göre 2023 cumhurbaşkanlığı seçimine az bir süre kala dış basın, karalama kampanyalarını da artmaya başladı. Londra merkezli The Economist, seçimlere dair skandal bir analiz kaleme aldı. Yazıda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hedef alınırken, 6’lı masaya da öğütler verildi.

SEÇİM ÖNCESİ ALGI OPERASYONU

The Economist, Türkiye’deki seçimlerin önemine vurgu yaparak Başkan Erdoğan’ı hedef alan ifadelere yer verdi. Makalede, “Türkiye’deki cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine dikkat etmeli. Seçimler yaklaşırken Erdoğan’ın davranışı, bugün son derece kusurlu olan demokrasiyi tam gelişmiş bir diktatörlüğe itebilir.” denildi.

6’LI MASAYA AKIL VERDİLER

Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi muhalefete de akıl veren The Economist’teki makalede, 6’lı masanın etrafındaki bileşenlerin ve diğer muhalefet partilerinin tek aday üzerinde uzlaşması gerektiği nasihati verildi.

TÜRKİYE’NİN ARTAN GÜCÜNDEN RAHATSIZ OLDULAR

Türkiye’nin dış politika hamlelerine de dikkat çekilen makalede, Türkiye’nin NATO’nun en büyük ikinci silahlı kuvveti olduğuna vurgu yapıldı. Ayrıca Türkiye’nin Suriye’de çok önemli roller üstlenildiği, Balkanlar’da, Doğu Akdeniz’de ve son zamanlarda da Afrika’da artan etkiye sahip olduğunun altı çizildi. Akşam

selyus