Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 13 Şubat 2019

Türk Bayrağını yırtan geziciye hapis!

Kadıköy’de geçtiğimiz yıl Mayıs ayında AK Parti Seçim İrtibat Bürosuna saldırarak burada asılı AK Parti ve Türk bayraklarını yırtarak indiren CHP’li Nurdan Kutmen siyasi faaliyetin engellenmesi suçundan iki yıl hapis cezasına çarptırıldı.

AK PARTİ KADIKÖY İLÇE BAŞKANI AV. AYDOĞAN AHIAKIN DA DAVAYI TAKİP ETTİ

20 Mayıs tarihinde Kadıköy Sahrayıcedit Mahallesi’nde bulunan seçim irtibat bürosuna saldırarak, AK Parti ve Türk bayraklarını yırtan ve indiren Nurdan Kutmen hakkında suç duyurusunda bulunulmuştu. Anadolu 32. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmaya AK Parti Kadıköy İlçe Başkanı Av. Aydoğan Ahıakın ve teşkilat mensupları katıldı. Yapılan yargılama sonucunda sanık iki yıl hapis cezasına çarptırıldı. Davanın bugün yapılan karar duruşmasında sanığın siyasi faaliyetin engellenmesi suçunu işlediğinin sabit olduğu belirtilerek eylemine uyan Türk Ceza Kanunu’nun 114/2. maddesi uyarınca cezalandırılmasına ancak sabıkası olmaması dikkate alınarak hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi.

NURDAN KUTMEN, HAKKINDAKİ SUÇLAMALARI REDDETMİŞTİ

Önceki duruşmada hakim karşısına çıkan ve CHP üyesi olduğunu beyan eden Nurdan Kutmen, hakkındaki suçlamaları reddetmişti. İrtibat bürosu sorumlusu ve mahalle teşkilat başkanı olan şikayetçi Meryem Yavuz’un vekili Av. Cafer Tanrıkulu, sanığın yaptığı saldırının kamera kayıtları ile tespit edildiğini ve tanık beyanları ile de teyit edildiğini belirterek Nurdan Kutmen’in cezalandırılması talebinde bulunmuştu.

Duruşma sonrası açıklama yapan şikayetçi Meryem Yavuz, “Türk adaletine güveniyorduk, adalet yerini buldu” şeklinde konuştu. Meryem Yavuz’un avukatı Cafer Tanrıkulu ise duruşma sonrası karar ile ilgili olarak  “Sanık hapis cezası aldı. Sabıkasız olması göz önüne alınarak hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmekle birlikte beş yıllık denetim süresi içerisinde benzer bir davranışı tekrarlarsa bu davada aldığı cezanın uygulanması söz konusu olacak” dedi.

BAŞKAN AHIAKIN, KARAR HAKKINDA KONUŞTU

Karar sonrası açıklama yapan AK Parti Kadıköy İlçe Başkanı Av. Aydoğan Ahıakın, tahammülsüz zihniyetle her platformda mücadelelerinin devam edeceğini, seçim irtibat bürolarına yapılan haksız saldırının hesabını hukuk içinde sorduklarını belirterek bu tür haksız ve hukuka aykırı davranışların karşılıksız kalmayacağının bilinmesi açısından verilen kararın önemli olduğunu vurguladı. Av. Aydoğan Ahıakın, başta Sahrayıcedit mahalle teşkilatı olmak üzere saldırı anından itibaren partisine ve bayrağına sahip çıkan, hakkını meşru zeminde arayan, dik duran sergileyen tüm parti teşkilatına, yargılama sürecini takip eden vatandaşlara ve duyarlılık gösteren kamuoyuna teşekkür etti.

selyus