Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 20 Temmuz 2016

Türkiye’de nefesler tutuldu

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığı’nda Milli Güvenlik Kurulu ve Bakanlar Kurulu toplantıları gerçekleşti. Birazdan basın açıklaması yapılacak. Türkiye’de nefesler tutuldu.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün darbe girişiminin 6. gününde Milli Güvenlik Kurulu, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığı’nda Türkiye’nin selameti için olağanüstü toplandı. 6 saatten fazla süren MGK toplantının hemen ardından yine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başkanlığı’nda Bakanlar Kurulu toplantısı gerçekleşti.

MGK toplantısına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra Başbakan Binali Yıldırım, Türk Silahlı Kuvvetleri Genel Kurmay Başkanı Hulusi Akar, Kuvvet Komutanları ile ilgili bakanlar katıldı.

Bu toplantının hemen ardından Bakanlar Kurulu toplantısı gerçekleşti. Bu toplantıya yine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra Başbakan Binali Yıldırım ve bakanlar katıldı.

Toplantının son erdi. Birazdan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan basın açıklaması yapıyor. Haber detaylarını az sonra sizlerle paylaşacağız. 

Türkiye’de 3 ay süreyle ‘OLAĞANÜSTÜ HAL’ ilan edildi. Bu karar, hem Milli Güvenlik Kurulu toplantısında hem de Bakanlar Kurulu toplantısında oy birliği ile geçti. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplantıların ardından yaptığı açıklamada: darbe girişiminde bulunan terör örgütünün tüm unsurlarıyla ve süratle bertaraf edilebilmesi için anayasanın 120. maddesi uyarınca 3 ay süreyle olağanüstü hal ilan edildiğini bildirdi.

Bu uygulama kesinlikle demokrasiye, hukuka ve özgürlüklere karşı olmadığını ve tam tersine bu, değerleri koruma ve güçlendirme amacına yönelik olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Errdoğan, “Demokrasiden asla taviz vermedik bundan sonra da asla vermeyiz. TSK hükümetin emrindedir. Başkomutan olarak bizler de askerimizle birlikte TSK’nın içindeki bütün virüsleri temizleyeceğiz” dedi.

 

selyus