Ana Sayfa HUKUK, İÇ POLİTİKA 13 Haziran 2020

Twitter, Türkiye’de yasaklanacak mı?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Twitter’ın hesapları askıya alması sonrası sosyal medya platformunun Türkiye’de yasaklanacağına dönük endişelerin yersiz olduğunu söyledi. Ünal, Türkiye’nin, Çin ve İran gibi yasakçı bir tavır değil; özgürlük, kontrol ve tedbiri benimseyeceğini bildirdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Twitter’ın hesapları askıya alması sonrası sosyal medya platformunun Türkiye’de yasaklanacağına dönük endişelerin yersiz olduğunu söyledi. Ünal, Türkiye’nin, Çin ve İran gibi yasakçı bir tavır değil; özgürlük, kontrol ve tedbiri benimseyeceğini belirtti.

Ünal, CNN Türk’te yayınlanan programda konuyla ilgili yine sosyal medya üzerinde gündeme gelen soruları yanıtladı; Twitter’ın yasaklanmasının söz konusu olmayacağını kaydetti.

‘TWİTTER TARAFSIZ BİR PLATFORM OLMADIĞINI ORTAYA KOYDU’

Mahir Ünal, ABD’li sosyal medya platformu Twitter’ın Türkiye’den hesapları askıya almasına ve buna ‘gerekçe’ sunduğu rapora tepki gösterdi.

Ünal, “Bu hesaplarla ilgili bir rapor hazırlanıyor. Raporun hazırlanma biçimi de ilginç. Kendi sundukları data üzerinden bir inceleme yaptığınızda, yeşil küre kullanan hesaplar olmadığı görülüyor. Raporun son derece ideolojik kaygılarla hazırlandığı ortada.” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ünal, “Twitter, Amerikan yargısına göre tarafsız bir platform. Herhangi bir şekilde içeriklere müdahalesi söz konusu olamaz. Tarafsız bir platform olarak, sadece veri sağlayıcı. Twitter bu kararla tarafsız bir platform olmadığını ortaya koydu. Barış Pınarı Harekatına destek vermenin kapatma nedeni olması kabul edilebilir mi?” ifadelerini kullandı. Kaynak: Yeni Akit gazetesi

selyus