Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 24 Mayıs 2023

Ümit Özdağ, kararını açıkladı

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Merkezi’nde bir araya gelen Ümit Özdağ, ikinci turda Kılıçdaroğlu’nu destekleme kararı aldıklarını duyurdu.

Toplantı öncesi cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Zafer Partisi Genel Merkezi’ne geldi. Özdağ, Kılıçdaroğlu’nu kapıda karşıladı. İkili görüşmelerinin ardından kameraların karşısına geçti.

İlk sözü Kılıçdaroğlu aldı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Bir metin hazırlandı. İmzalarımızı attık. O metni paylaşacağız. Türkiye’nin geleceği açısından, huzurlu bir ülke olması açısından, Türkiye’nin güçlendirilmiş parlamenter sisteme kavuşması açısından her bir partiye sorumluluklar düşüyor. Güzel sonuçlar elde edildi. Dolayısıyla ev sahipliği yaptığı için genel başkan ve arkadaşlarına yürekten teşekkür ederim. Umarım Türkiye çok daha güzel bir atmosferde seçim sonrası tekrar buluşacağız” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’na desteğini açıklayan Özdağ, “Kemal Bey çok net bir şekilde sığınmacıların vatanlarına dönmesi gerektiğini ve bu politikayı izleyeceğini söyledi. Bundan dolayı da Zafer Partisi olarak Kılıçdaroğlu’nu destekleme kararı verdik” dedi.

selyus