Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 25 Ekim 2016

Ümraniye’nin parlayan yıldızı: Enver Sedat Çakıroğlu

Siyasette Recep Tayyip Erdoğan’ın “Siyasetin tek limanı ahlaktır…” sözünü kendine destur edinen AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu hakkında bir iki kelam edecek olursak, kısacası “Ümraniye’nin Parlayan Yıldızı” diyebiliriz…

Recep Tayyip Erdoğan’ın “Siyasetin tek limanı ahlaktır…”sözünü kendine ilke edinerek siyaset yapan AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu, başarılı çıkışlarıyla dikkatlerimizi çektiği için kendisinden bir iki kelam etmek istiyoruz.

Siyasete genç yaşlarda başlayan ve 2004 yılında yapılan yerel seçimlerde Usta Siyasetçi Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın kadrosunda belediye meclisine girer. Başkan Can tarafından başkan yardımcılığı görevine getirilen Çakıroğlu, kendisine tevdi edilen sorumluluğu başarıyla yürütünce bir sonraki 2009 yılında yapılan yerel seçimlerde yine meclis üyesi listesine girip, rakiplerini ezerek kazandıkları seçimden sonra başkan yardımcılığı görevine başarıyla devam eder. İlçede siyaset durağan geçtiği için Belediye Başkanı Hasan Can’dan izin isteyerek 2012 yılında AK Parti Ümraniye İlçe Başkanlığına aday olacağını dile getirir. Genel Merkezin 2 adaylı kongrelere karşı durduğu için eski görevine geri döner.

Ancak ilçede kolektif bir siyasi anlayışı getirmeye ve siyasetin çıtasını yükseltmeye kararlı olan Av. Enver Sedat Çakıroğlu, 2014 yılında ilçe başkanlığına aday olduğunu hem il başkanlığına hem de genel merkeze bildirir. Ve 7 Aralık 2014 yılında Haldun Alagaş Spor Salonu’nda yapılan kongre ile de AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı olup, arzu ettiği hayalini gerçekleştirir. Birbirinden değerli, tecrübeli ve marka isimlerle yola çıkarak çok güçlü bir kadro kuran Başkan Çakıroğlu, önceki ilçe başkanı Oran’dan bayrağı alır almaz ilçede önemli icraatları yapmak üzere kolları sıvar.

Uzun yıllardır yol alamayan siyasetin çıtasını yukarılara çıkarmak için bir dizi projeler üreten Çakıroğlu, özellikle mahalle yönetimlerini güçlü bir şekilde oluşturup buraları diri tutarak kolektif siyaset anlayışını başlatır. Öte yandan hem İstanbul siyasetinin duayeni ve yerel yönetimlerin ustası Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, hem İlçe Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Bilgin, hem de İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Yasin Çakar ile bir bütün halinde aile birlikteliği anlayışı ile siyaset yapınca Ümraniye siyasetine ayrı bir kalite ve değer kattılar.

Başkan Çakıroğlu, bazı projelerini de ilçede yaptığı aktif ve başarılı siyasetle İstanbul’un örnek İlçe Kadın Kolları Başkanları arasında gösterilen Mukaddes Bilgin gibi deneyimli bir siyaset kadını ile birleştirince Ümraniye’yi 10 puan daha yukarı çektiler. Bunu da 1 Kasım 2015 seçimlerinde görmüş olduk.  

Hulasa Ümraniye’nin parlayan yıldızı diyebileceğimiz Av. Enver Sedat Çakıroğlu’nun önümüzdeki süreçte Ümraniye’ye daha çok kalıcı çalışmalarla imza atacağını bugüne kadar yaptıklarından anlıyoruz. İstanbul Takipte Haber Sitesi olarak; Başkan Çakıroğlu’na çok daha önemli görevlerde olmasını diliyor, yolunun ve bahtının açık olmasını temenni ediyoruz. 

İlginizi çekebilir

İstanbul karar senin!

İstanbul karar senin!

selyus