Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 23 Kasım 2021

Yakın Işıkları Türkiye Aydınlansın

Partisinin 2002 seçimleri sloganını hatırlatan Erdoğan, “Partimizi 2001 yılı Ağustos ayında kurduktan yaklaşık 15 ay sonra 3 Kasım 2002 Seçimleri’nde ilk defa milletimizin huzuruna çıktık. Bu ilk seçimimizdeki kampanya sloganımız “YAKIN IŞIKLARI TÜRKİYE AYDINLANSIN”, “TEK BAŞINA İŞBAŞINA” olarak belirlemiştik. Hamd olsun milletimiz çağrımıza cevap verdi. Yüzde 34,3 oyla bizi tek başımıza iktidara getirdi.” 

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında konuştu…

Erdoğan, Partimizin 20 yıllık geçmişindeki 150. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantımızı icra ediyoruz. Dünya’da ve ülkemizde 20 yılda il başkanlarını bu şekilde 150 defa bir araya getiren, istişare mekanizmasını böylesine düzenli ve etkili işleten bir başka parti olduğunu sanmıyorum. Tıpkı Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) gibi İl Başkanlarımız, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanlarımız Belediye ve İl Genel Meclis Başkanlarımızla birlikte yaptığımız bu Genişletilmiş İstişare Toplantıları partimizin adeta mutfak çalışmalarıdır. Siyasetin istikameti, hükümetimizin ana fikirleri, illerimizin meseleleri işte bu toplantılardaki görüşmelerde, fikir alışverişlerinde ortaya çıkıyor, şekilleniyor, gelişiyor. Bu platformlar aynı zamanda milletimizin sesinin, nefesinin, beklenti ve dertlerinin en üst düzeyde yankılandığı, duyurulduğu yerlerdir.

AK Parti’nin 20 yıldır seçimlerden hep 1. çıkmasının sırrı işte buradadır. Şöyle geriye dönüp bir muhasebe yaptığımızda bu tabloyu daha iyi görebiliriz. Partimizi 2001 yılı Ağustos ayında kurduktan yaklaşık 15 ay sonra 3 Kasım 2002 Seçimleri’nde ilk defa milletimizin huzuruna çıktık. Bu ilk seçimimizdeki kampanya sloganımız “YAKIN IŞIKLARI TÜRKİYE AYDINLANSIN”, “TEK BAŞINA İŞBAŞINA” olarak belirlemiştik. Hamd olsun milletimiz çağrımıza cevap verdi. Yüzde 34,3 oyla bizi tek başımıza iktidara getirdi.

Ülkenin yönetimini devraldıktan sonra bir yandan milletimizin demokrasi hak ve özgürlükler özlemine cevap vermenin, diğer yandan kalkınma alt yapımızın eksiklerini tamamlamanın gayreti içine girdik. Yaklaşık bir buçuk yıl sonra yapılan 28 Mart mahalli idareler seçiminde ‘Ak eller, Ak iller, yerel kalkınma başlıyor’ sloganıyla belediyelerin önemli bir kısmını kazanarak aynı hamleyi yerele de yaydık. Bu seçimlerde oy oranımızı yüzde 42’ye çıkardık.”

Erdoğan, iktidarlarının ilk döneminde vesayetin önlerine çıkardığı engelleri aşmak için sabırlı ve kararlı bir mücadele yürüttüklerini vurguladı.

Karanlık cinayetlerden cumhuriyet mitinglerine, gece yarısı bildirilerinden Meclis kürsüsünden yapılan tehditlere kadar nice engelle ve kumpasla boğuştuklarını anımsatan Erdoğan, şunları kaydetti:

“Anayasayı, kanunları, teamülleri hiçe sayarak Meclis’te cumhurbaşkanı seçmemizin bile önüne geçmek istediler. Biz de çareyi yeniden milletimize gitmekte bulduk. 22 Temmuz 2007 milletvekili seçimlerini hatırlayın. ‘Durmak yok yola devam’ diyerek, yüzde 47 oy oranıyla kazandık. Vesayetin sandıkta uğradığı ağır yenilginin ardından hem cumhurbaşkanını seçtik hem ülkemizin demokrasi ve kalkınma atılımında güç tazeledik. Bu seçimin hemen ardından yapılan ve cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi dahil pek çok demokratik düzenlemeyi içeren Anayasa değişikliği halk oylamasında da milletimizin yüzde 69’luk desteğine mazhar olduk. Ardından 29 Mart 2009 mahalli seçimlerinde ‘her şey Türkiye için, işimiz hizmet, gücümüz millet’ şiarıyla yüzde 38,4’lük oy oranına ulaşarak, belediyelerdeki hizmet ruhsatımızı yeniledik.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partiye yönelik kapatma davasının ardından başlayan sürecin, ülkeyi 12 Eylül 2010 tarihinde özellikle yargının yapısında ve işleyişinde kapsamlı değişiklikler yapan bir halk oylamasına daha götürdüğünü belirtti.

selyus