Yasakçı zihniyetin mağduru Şeyma Döğücü, “Fikri Sağlar alçakça bir açıklama yaptı!”

İSTANBUL TAKİPTE HABER SİTESİ

Akit Televizyonunun “Fikri Sağlar’ın ayrıştırıcı söylemine tepkiler çığ gibi” başlıklı haberinin konuğu olan 28 Şubat mağduru ve Sancaktepe Belediye Başkanı Av. Şeyma Döğücü, Türkiye’de adeta ses getiren konuşmaya imza attı.

‘Türbanlı hâkim karşısına gittiğimde adaleti savunacağı konusunda kuşkum var’ diyen Fikri Sağlar’ın ‘alçakça’ açıklama yaptığını dile getiren yasakçı zihniyetin mağduru Başkan Döğücü, “Yani 20 yıl öncesine gittim. Okulun önünde yaptığımız mücadelelerde biz bunları çok duyduk. ‘Siz başörtünüzle nasıl hukukçuluk yapacaksınız, siz başörtünüzle kimi savunacaksınız?’ sorularını biz çok duyduk!” dedi.

“BU SORUN AK PARTİ’NİN SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZIN ÇABALARIYLA, GAYRETLERİYLE, DÜZELDİ”

Döğücü konuşmasında: “Bu açıklama gerçekten talihsizin ötesinde, bence bu açıklama herhalde şu 2020’nin en alçakça açıklaması. Bunu açıkça ifade etmek istiyorum. Bunlar provoke etmek isteyen, tolumun bu toplumsal uzlaşmasını, bu birlikte yaşama kültürünü hazmedemeyen ve sürekli insanlar arasında din, inanç anlamında ayrımcılık oluşturmaya çalışan bir kesimin sözcülüğünü yaptığını düşünüyorum. Adeta eski günlere gittim. Yani 20 yıl öncesine gittim. Okulun önünde yaptığımız mücadelelerde biz bunları çok duyduk. ‘Siz başörtünüzle nasıl hukukçuluk yapacaksınız, siz başörtünüzle kimi savunacaksınız?’ sorularını biz çok duyduk! Oysa Türkiye’de yasalar tektir. Hakim, avukat, hukukçu bu yasalar göre hareket etmek zorundadır. Ben başörtüyü taktığım vakit başka bir yasaya göre hükmedip, başörtüyü açtığım vakit başka bir yasaya göre mi hükmedeceğim? Hayır. Türkiye bir hukuk devletidir. Türkiye’de ancak hukuku bilmeyen, ya da bildiği halde özellikle bu konuyu gündeme taşımak isteyen işte: Fikri Sağlar gibi taa 20 yıl öncesine takılıp kalmış insanlar gündeme getiriyor. Televizyonlarda bunu hep görüyoruz. Adet o kabus günleri tekrar yaşıyoruz. Bu ülke kadınlar açısından ciddi anlamda ayrımcılığı sonuna kadar yaşamış bir ülke! Bunu kimse unutmasın.

Ve bu sorun AK Parti’nin sayın Cumhurbaşkanımızın çabalarıyla, gayretleriyle, düzeldi. İktidar olduğumuzda işte başörtülüleri getirelim, başı açıkları atalım, asla böyle bir uygulama yapılmadı. Ayrımcılık yapan biz değiliz. Ayrımcılığı yapan: bunu düşünen, anlatan ve topluma bu şekilde yansıtan kişilerdir” diye konuştu. Kaynak: Akit Tv

selyus