Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 5 Temmuz 2023

Yasin Börü’nün ulaştıramadığı kurban etini ihtiyaç sahiplerine ulaştırdılar

Mustazaflar Cemiyeti Genel Merkezi’nin öncülüğü ve Umut Kervanı Vakfı aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine kurban eti dağıtan HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, “Yolumuz Yasin’in yolu…

Umut Kervanı Vakfı aracılığıyla depremzedelere ve ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti dağıtımında bulunduk. Tıpkı Yasin gibi.

Elimizden geldiğince, Rabbimiz nasip ettikçe ve halkımız destek verdikçe muhtaçların, mağdurların yanında olmaya devam edeceğiz inşallah.”

Umut Kervanı Vakfı, depremzedelere ve ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti dağıttı. Mustazaflar Cemiyeti Genel yapılan açıklamada tüm İslam Âleminin idrak edilen Kurban Bayramı tebrik eden Mustazaflar Cemiyeti, Kurbanın ehemmiyetini ortaya koyan Hz. Peygamberin “Hiç bir kul, kurban günü, Allah indinde kan akıtmaktan daha sevimli bir iş yapamaz. Zira kesilen hayvan, kıyamet günü boynuzlarıyla, kıllarıyla, tırnaklarıyla gelecektir. Hayvanın kanı yere düşmezden önce Allah indinde yüce bir mevkiye ulaşır. Öyle ise, onu gönül hoşluğu ile ifa edin.” hadisini hatırlatarak, Müslümanlardan Kurban ibadetine iştirak etmeleri çağrısında bulundu.

Kurban Bayramının hakka olan teslimiyet ve bağlılığın nişanesi olduğu belirtilen açıklamada, bayramın tüm İslam ümmetine hayırlar getirmesi ve ümmetin içine düştüğü parçalanmışlığı ve tefrikayı ortadan kaldırması temennisinde bulunuldu.

Ayrıca hac ibadetlerini ifa etmek üzere Mekke’de bulunan Müslümanların haclarının makbul ve ibadetlerinin mebrur kılınmasını Allah’tan niyaz edildiği ifade edilen açıklamada, geçen yıl 7 Ekim’de Kurban Bayramı’nda kurban etlerini dağıtırken PKK’lilerce vahşice katledilerek şehit edilen Yasin Börü ve arkadaşlarına da dikkat çekildi.

Katledilen Yasin Börü ve arkadaşları için Allah’tan rahmet dilenen açıklamada, “Bu vesileyle gücü yeten tüm kardeşlerimizi Kurban Bayramının ruhuna uygun olarak tavsiye ettiğimiz programlarımıza uymaya; Kurbanlarını kesmeye ve etlerini de Umut Kervanı Platformu’nun düzenlediği “Yasin Börü’nün ulaştıramadığı Kurban Etini Siz Ulaştırın” kampanyası aracılığıyla dağıtmaya çağırıyoruz.” denildi.

“YOLUMUZ YASİN’İN YOLU…”

HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, “Yolumuz Yasin’in yolu…

Umut Kervanı Vakfı aracılığıyla depremzedelere ve ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti dağıtımında bulunduk. Tıpkı Yasin gibi.

Elimizden geldiğince, Rabbimiz nasip ettikçe ve halkımız destek verdikçe muhtaçların, mağdurların yanında olmaya devam edeceğiz inşallah.” Kaynak: İLKHA

selyus