Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 22 Mayıs 2023

Yavuz Ağıralioğlu, “Oldu!”

İYİ Parti Kurucusu, eski Parti Sözcüsü ve Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu, CNNTÜRK’te Ahmet Hakan’ın sorularını cevapladı.

Tüm sorulara bütün açıklıkla cevap veren Ağıralioğlu, Millet İttifakı’nı ve adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu sert sözlerle eleştirdi.

Bir soru üzerine Yavuz Ağıralioğlu, “Birinci turda kazanacağız’ dediniz tutmadı. ’58’le alırız, Tayyip Bey 42’yle mağlup olur.’ dediniz tutmadı. ‘Parlamento çoğunluğunu alırız.’ dediniz, tutmadı. ‘Birinci parti oluruz.’ dediniz tutmadı. ‘Başbakan oluruz.’ dediniz tutmadı. ‘300’ü geçeriz dediniz.’ tutmadı. Efendim ‘Birinci tur hani zinhar ikiye kalmaz ama de ki kaldı ikinci turda bombalar patlar dediniz.’ tutmadı. ‘Power banklarınızı hazır tutun elektrikleri kesecekler.’ dediniz tutmadı. ‘Sahaya inecekler bizi kurşunlayacaklar.’ dediniz tutmadı. ‘Asla iktidarı devretmeyecekler. Bunlar şımarıklıklarıyla memleketi vermemek için her şeyi yapacaklar.’ dediniz tutmadı. ‘Oy çalacaklar.’ dediniz, ‘Oylarımız çalındı.’ dediniz tutmadı. Seçimlerin nihayete ermesine 2 saat kala ‘kazandık’ dediniz tutmadı. Şimdi bu kadar dedikleriniz tutmadı. 14 Mayıs için söylüyorum. Şimdi 28 Mayıs için diyorsunuz ki ‘Bize güvenir misiniz?’ Oldu! Yani hiçbir dediğiniz tutmadı. Şimdi bu dediklerinize itimat edeceğiz. Sizi tutacağız. Derdiniz ne? Hani insan biraz mahcup olur. Der ki aziz milletimiz, Türk milleti, bize ümit bağlayan muhalif seçmenlerimiz, değişim umudumuzu berbat ettik. Ya biraz mahcup olur musunuz lütfen?”

Ağıralioğlu, oyunu Kemal Kılıçdaroğlu’na vermeyeceğini söyledi.

selyus