Hüseyin YELKENCİ

İstanbul’dan Yansıyanlar

YENİ SEÇİME YENİ İL BAŞKANI İLE GİRİLMELİ!

31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinin geride kaldığı şu 1 ay içinde İstanbullular tabiri caizse adeta 9 doğurdu…

AK Parti’nin itirazlarının ardından işi baştan beri ciddiye alan ve ilgili birimlerden sürekli bilgiler tedarik eden Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Üyeleri, İstanbul seçimlerini 6 Mayıs Pazartesi günü görüşerek karara bağlaması bekleniyor.

Tabi YSK’nın adil karar vereceğinden zerre şüphem yok!

Eldeki deliller zaten bu işi seçime sürüklüyor da yeniden seçim olursa ne değişecek bunu irdelemek lazım!

Evet İstanbul’da seçim yenilenirse nelerin değişeceğini AK Parti penceresinden yorumlayalım!

Şimdi AK Parti karşısında 4 milyon 171 bin küsur oy almış bir CHP var!

Bu oyların ne kadarı AK Parti’nin diye soracak olursanız?

Abartısız en az 250 bin civarında bir oy AK Parti’nindir ve geri gelebilir.

Antrikot İmamoğlu’na giden bu 250 bin oyun 100 bine yakını daha önce AK Parti’ye oy veren Trabzonlulara aittir! Diğeri ise EYT, 3600 gibi vesaire tepki oylarıdır.

Demek ki antrikot İmamoğlu’na oy veren Trabzonlular da parti ve dava bilincinden daha ziyade hemşericilik ağır bastı!

Tamam da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Trabzonlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Trabzonlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Trabzonlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan Trabzonlu, AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Muş Trabzonlu, İstanbul İlçe Belediye Başkan Adaylarının 7-8 tanesi Trabzonlu, İl Başkanı Şenocak Trabzonlu ve İstanbul’da seçim kaybediliyor! Bu saydığım isimlerin hepside İstanbullu..

Trabzonlu olan il başkanı Trabzonlulara ve bunların bağlı olduğu STK’lara hakim olamadığını da şundan anlıyoruz, 26 Mart 2019 tarihinde Sinan Erdem’de reisimizle Trabzonluları buluşturacaktı, ilçelere salona 2’şer bin teşkilat mensubu istiyorum diye talimat vermiş ve reisimiz de salonu ağırlıklı dolduran teşkilatlara konuşmuştu..

Kaybedilen bu seçimin elbette başka başka bir çok mazereti var!

Zaten bir yerde işler kötü gitti mi orada çok suçlu bulunur!

Şunun altını kalın puntolarla çiziyorum, bu başarısızlığın birinci sorumluları AK Parti’nin adayı Binali Yıldırım, ile İl Başkanı Şenocak’tır. Süreci iyi yönetemediler. İstanbul da seçim var ve aynı partinin 2 ayrı Seçim Koordinasyon Merkezi var. Yok öyle bir şey!

Her ne kadar basının karşısında birbirlerine karşı şirin görünmeye çalışsalar da işin aslı hiç te öyle değildi..

İşin içine çok daha vahim şeyler var da onları burada yazmanın bir faydası olmayacağı gibi partiye zararı olur. Ama bu kavganın kaybedeni İstanbul olmasın lütfen!

Unutmadan şunu da söylemeliyim ki: Binali Yıldırım ağabeyimiz bu süreçte gerçekten çok sabırlı ve reise sadakatli bir devlet adamı olduğunu bir kez daha görmüş oldum…

Bu seçimle ilgili il ve ilçeleri sorumlu tutarak sürekli eleştirdiğimiz doğrudur. Bazı başarısız ve beceriksizler bu eleştirilerimizden nasibini alıyor.

Ancak Bakan ve Başbakanlık sürecinde bunca hizmetlerin ardından bütün Türkiye’nin sevgisine mazhar olmuş AK Parti’nin İBB Başkan adayı Binali Yıldırım, sıradan bir ilçenin belediye başkanı olan rakibine karşı seçimi önde bitiremiyorsa Binali ağabeyimiz dahil sorumlular şapkasını önüne koysun!

Tabi bir de şapkasını değil de istifa dilekçesini reisin önüne koyması gereken başarısız bir il başkanı var!

İl başkanı demek bir nevi AK Parti’nin 2. ismi demek.

İstanbul teşkilatlarını kucaklayacak güleryüz ve bilgi birikimine sahip bir lider olması lazım da bırak iyiyi, orta halli bir lider bile olamadı! Sürekli bağırma ve çağırmayla işi götürmeye çalıştı da olmadı.. Olmaz da…

Önceki yazılarımda da belirtmiştim, yine ısrarla belirteceğim. İl başkanı ilk atamayla göreve geldiğinde ilçe başkanlarının da değişim süreci başlatılıyordu o sıra..

39 ilçe başkanını İl başkanlığına çağırdı ve orada daha önce eline tutuşturulan kağıtta gitmesi ve kalması gerekenlerin isimlerini okurken sen sen yukarı, diğerleri de aşağı toplantı salonuna insin diyerek bu davaya büyük hizmetleri olmuş bu insanları ayrıştırması zaten orada bundan il başkanı olmayacağı belli olmuştu!

Kendisini tanımıyorum onun içindir ki iyi bir insan olabilir. Ben zaten şahsını eleştirmiyorum.

Siyaset çalışmalarını yakından takip ettiğim ve başarısız bulduğum için başkanlığını eleştiriyorum. Ayrıca bir çok ilçe başkanının da bu başarısızlıkta payı var…

Kısacası, il ve bazı ilçelere bir daha SKM teslim edilemeyeceği açıkça görüldü! Şahsi kanaatim, önümüzdeki seçimlere yeni yüzlerle girersek psikolojik olarak 1-2 puan üzerine koyarız. Kalın sağlıcakla…

selyus