İlhami GÜNAYDIN

Geçmişten Geleceğe

YENİDEN REFAH PARTİSİ GERÇEĞİ

Yeniden Refah Partisi kurulduğu günden itibaren ilgi odağı olmaya devam ediyor…

Esasen Refah Partisi ilk olarak, 12 Eylül Siyasi yasakların ardından 1983 yılında Erbakan Hocanın yasaklı olması nedeniyle Ahmet Tekdal tarafından kuruldu. Erbakan hocanın Siyasi yasağı kalkınca da Refah Partisi Genel Başkanı olarak partinin başına geçerek, taki 1998 yılında ikinci kez kapatılıncaya kadar devam etti.

Ben de siyasete 1983 yılında kurulan Refah Partisinde yönetici olarak siyasi hayatıma başlamış oldum..

Erbakan Hocanın liderliğinde başlayan bu süreçte, Refah Partisi girdiği her seçimde önemli başarılar yakalayarak yükselmeye ve ilgi odağı olmaya devam etti…O güne kadar yüzde 3- yüzde 5’lerde olan parti, sistem tarafından pek dikkate alınmazken, tırmanışa geçtiği süreçlerde, Devleti dizayn eden belli kurumlar tarafından mercek altına alınmaya başlandı..

1994 yerel seçimlerinin galibi Refah Partisi, başta İstanbul, Ankara olmak üzere birçok Büyükşehir ve ilçe belediyelerini alarak dikkatleri üzerine çekmeye devam etti..

Belediyecilikte çığır açan çalışmaları halkımızın takdirini alıyor ve alınan Refah Partili belediyelerin başarılı çalışmaları da bir sonraki yerel seçimlerde, Refahlı Belediyelerin el değiştirilmesine olanak tanımıyordu…

Yerleşik düzenin alışık olduğu sistem yürümeyince, eften püften sebeplerle detaylara girmeyeceğim, 28 şubat sürecini başlatarak ardından Anayasa Mahkemesinin Refah Partisi’nin kapatma Kararının ardından, Parti kapatılarak 1997 Aralık ayında yine Erbakan hoca Yasaklı olduğu için İsmail Alptekin tarafından Fazilet Partisi kuruldu.. Tabii ki, Refah partili belediyeler ve  milletvekilleri de Fazilet Partisine geçerek yeniden güç kazanırken, sistem yine rahatsızdır…!!!

2001 yılında Fazilet Partisi yeniden, yerleşik düzenin adamları tarafından kapatılmasına karar verildi…Başarının önünü bu şekilde kesmeye çalışanlara, 2001 yılında kurulan Ak partiyi, kurulduğu yılın ertesinde yapılan ilk seçimlerde halkımız iktidar yaptı..

Demek ki halka rağmen hiç bir şey yapılamaz…Demokrasilerde halkın iradesi esastır…

Şimdi gelelim esas meseleye…

Yani YENİDEN REFAH GERÇEĞİNE…

İşte yeni kurulan Yeniden Refah Partisi, kurulduğu günden itibaren milletimizin geçmişinde İz bırakan Erbakan hocanın oğlunun partisi dikkatleri üzerine çekerek, Erbakan politikalarını anlatmak suretiyle milletin gönüllerine girmeyi başarmıştır…

Yapılan ilk seçimlerde, yani 2023 genel seçimlerinde her siyasi parti, bir ittifakla seçime girerken, Yeniden Refah Partisi ittifaka girmeden yalın olarak seçimlere katıldı ve meclise 5 milletvekili kazandırdı..

Genelde de 1,527 bin küsur oy yüzde 2,8 oranla temsil edildi.. Bu büyük bir başarı örneğidir..

31 Mart’ta yapılacak olan seçimlerde de kendi adaylarıyla seçime gideceklerini beyan ederek peyder pey adaylarını açıklamaya devam ediyor..

En son İstanbul büyükşehir belediyesinde Erdoğan’ın cumhur ittifakıyla birlikte çalışma talebini geri çevirmesi ve kendi adayıyla seçimlere gireceğini açıklaması Ak partiyi zor duruma sokacağını düşünüyorum. Zira ak partinin küskün seçmenlerinin direk adresidir, Yeniden Refah Partisi…

İstanbul seçimleri anketlerinde başa baş veya bir puan gibi durumdan söz ediliyorsa, Yeniden Refah Partisinin oylarını dikkate almayıp, onun bazı isteklerinin, geri çevrilmesi ve kapıların kapatılması AK Parti’nin pişmanlık duyacağı bir gerçektir..

Hasılı Ak parti İktidarı her ne kadar iktidar koltuğunu hem genelde hem de yerelde koruyorsa da her seçimde oransal olarak düştüğüne şahit oluyoruz.

Parti teşkilatlarının, milletvekillerinin şımarık tavırları halkın nefretine ve partiden uzaklaşmalarına sebebiyet vermektedir. Bu da AK Parti’nin oylarının düşmesine, dolayısıyla da muhafazakar oyların yegane adresi olan Yeniden Refah Partisine yöneleceği muhakkaktır.

Bu yoldan hareketle, geleceğin partisinin Yeniden Refah Partisi olacağını ve yakın gelecekte de iktidara yürüyeceği kanaatini taşıyorum…

Selam ve dua ile. (İlhami Günaydın)

selyus