Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 4 Ocak 2023

Yeniden Refah Partisi’nin, Cumhur İttifakı’na katılacağı konuşuluyor

2023 seçimlerine kısa bir süre kala, siyaset gündemi önemli gelişmelerle hareketlenmeye devam ediyor. Son olarak Ankara kulislerinde, gündem olacak bir iddia konuşulmaya başlandı. Bu kapsamda Yeniden Refah Partisi’nin Cumhur İttifakına dahil olacağı öne sürüldü.

Türkiye gazetesinin haberine göre seçim tarihinin erkene alınıp alınmayacağı konusu tartışılmaya devam ediyor. Bu süreçte Cumhur İttifakı yola aday olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile devam edeceğini açıklarken, 6’lı masadan henüz isim çıkmadı. Seçim sebebiyle oldukça hareketli olan politika gündemini daha da hareketlendirecek bir iddia konuşulmaya başlandı. TGRT Haber Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan, Türkiye kıran kırana bir seçime hazırlanırken Cumhur İttifakı’nın Refah Partisi’yle el sıkışmak üzere olduğunu söyledi. Öte yandan Sözcan, seçim tarihine ilişkin masada öne çıkan tarihleri açıkladı.

ERKEN SEÇİMLE İLGİLİ 3 TARİH MASADA

Cumhurbaşkanlığı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli’nin bir araya gelmesinin ardından seçim tarihine ilişkin tabloyu açıklayan Sözcan, “Seçimlerle ilgili masada farklı tarihler var. 30 Nisan, 7 Mayıs, 17 Mayıs konuşuluyor. Seçimlerin erkene alınmasının iki yolu var. Ya Meclis bu kararı alacak ya da Cumhurbaşkanı Erdoğan Meclis’i feshederek seçim kararı alacak. İlerleyen günlerde seçim haritası netleşecek.” ifadelerini kullandı.

CUMHUR İTTİFAKI’NA YENİ KAN

Ahmet Sözcan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bahçeli arasında görüşmenin siyasette pek çok gelişmeye gebe olduğunu belirterek, “Aldığımız kulis bilgilere göre Cumhur İttifakı büyüyor. Seçime gidilirken Cumhur İttifakı’na yeni bir katılım olabilir. Cumhur İttifakı AK Parti, MHP ve BBP’den oluşuyor. Bu parti Yeniden Refah Partisi. El sıkıştılar demiyorum ancak bir temas söz konusu. Görüşmeler devam ediyor. El sıkışılırsa listeye girer.” dedi.

Saadet Partisi’nin son tutum ve yaklaşımları üzerine Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan, Yeniden Refah Partisi’ni kurarak, ‘Milli Görüş’ çizgisinde politika yapmaya başladı.

Sözcan, “Refah Partisi’nin oy oranı yüksek olmasa da siyasette özgül bir ağırlığı var. Milli görüşün temsilcisi, Necmettin Erbakan’ın mirasçısı. Cumhur İttifakında olursa çarpan etkisi meydana getirebilir. Bu gelişme dengeleri yeniden değiştirip kartların yeniden dağıtılmasına neden olabilir.” ifadelerini kullandı. Türkiye gazetesi

selyus