Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 28 Ekim 2018

Yücel Yalçınkaya sessizliğini bozdu

İSTANBUL TAKİPTE HABER SİTESİ ÖZEL HABER

Çekmeköy İlçesi’nin sevilen, tanınan ve yerel yönetim tecrübesi olan marka isimlerinden Yücel Yalçınkaya, son zamanlardaki sessizliğini bozarak önemli açıklamalarda bulundu.

Çekmeköy Ordulular Derneği, Çekmeköy Anadolu Birleştirici İş Dünyası Derneği, Anadolu Spor Kulübü Derneği, Çekmeköy İl Dernekleri Platformu’nun kurucusu olan Yalçınkaya’nın yaptığı açıklamalardan da anlaşılacağı üzere Çekmeköy’de önemli ve ağırlığı olan bir isim olduğu ortaya çıkıyor.

YÜCEL YALÇINKAYA’NIN AÇIKLAMASI

Altı çizilecek açıklamalar yaparak önemli mesajlar veren Yücel Yalçınkaya şunları söyledi: “Kıymetli dostlarım 2002 yılından 2018 yılına kadar AK Parti Çekmeköy siyasetinin içinde teşkilatlarımızın kuruluşundan bugüne kadar çok büyük organizasyonlara ev sahipliği yaptık. İl Dernekler Platformu başta olmak üzere bir çok Sivil Toplum Kuruluşlarını kurduk. Spor Kulüplerine, İş Adamları ve İş Dünyası Yapılanmalarına öncülük ettik.

Belediyecilik ve teşkilatçılık anlamında da görevlerimizi başarıyla yerine getirdik. Bununla birlikte en zor günlerde Çekmeköyümüze vizyon kazandırdık. Çekmeköy’de Sivil Toplum Kuruluşları’nın öncülüğünü yaparak bölgenin kardeşlik ve beraberliğini, insanlarımızın birbirini tanımasını, manevi ve sosyal, kültürel alanda kaynaşmasını en üst seviyeye getirmeye çalıştık. Toplumla hep birlikte hareket ederek en zor günlerinde onların yanlarında olmaya gayret ettik” dedi.

“ÇEKMEKÖYLÜLÜK BİLİNCİ İÇERİSİNDE ÇEKMEKÖYÜMÜZE KATKI SAĞLAMAYA ÇALIŞTIK”

Konuşmasına devam eden Yalçınkaya, “Teşkilatımızla elele yürüdük ve hiçbir kardeşimizi incitmemeye gayret ettik. İnsanlara hiçbir zaman mevki ve makam ismi kullanarak yaklaşım göstermedik. Çekmeköy’de yaşayan tüm Çekmeköylü hemşerilerimizle Çekmeköylülük bilinci içerisinde Çekmeköyümüze katkı sağlamaya çalıştık. Mevkiler gelir geçer, makamlar gelir geçer, bulunduğunuz görevler bir gün biter ama milletin gönlündeki yeriniz hiçbir zaman bitmez. Ben de bir kardeşiniz olarak Çekmeköy’de hep toplumun yanında ve onlarla birlikte olmaya gayret gösterdim. Belki eksiklerimiz vardır, bunları da inşallah telafi edeceğiz. Allah öncelikle sağlık, sıhhat ve huzur nasip etsin. Sizi omuzlarında taşıyan bu insanlarımızı hiçbir zaman gözardı etmeyin. Ben hepsinin yüreğinde kalbinde benimde biraz yerim olduğunu düşünüyorum. Hepsinin gönlümüzde yeri çok farklı. Her zaman Çekmeköymüze vizyon katmak, hizmet etmek, halkla içiçe olmak, Sivil Toplum Kuruluşları ile elele yürümek, onlarla dertlenmek, onları dinlemek ve çözüm yolları bulmak benim karakterim olmuştur. Bundan sonrada olacaktır. Hayatımızda ki büyük bir çalışma ile oluşan binlerce fotoğraf karesindeki tüm dostlarıma zaman zaman paylaşacağım, önümüzdeki günlerde ise siz dostlarımla paylaşacağım çok önemli konular olacak. İnşallah her zamanki gibi elele, kol kola dostluklarımız devam edecek. Hiçbir insanın gönlünü kıracak ve hiçbir arkadaşımızı üzecek yapıların içinde olmayacağız. Vatanını, Milletini, değerlerini seven ve sayan, hak, hukuk, adalet, sadakat, liyakat, vicdan muhasebesini, yetimin, öksüzün, şehidin, kimsesizin hakkını savunan sayın Cumhurbaşkanımız, reisimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi gönülden dost ve samimi olanlarla birlikte sonuna kadar yürüyeceğiz” diye konuştu.

“BİZE ADAM GİBİ ADAMLARLA YÜRÜMEK YAKIŞIR”

Yalçınkaya, “Öncelikle bugüne kadar kimseye sormadan, kimseden korkmadan, eğilmeden, bükülmeden gönülden yanımda olan, destek veren, her türlü zorluklarda elini uzatan tüm dostlarıma gönülden teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun, hepinize uzun ve sağlıklı ömürler versin. Şunu da hatırlatmak isterim: yalanlar uydurarak insanları birbirine düşüren fitne ve fesatçılar, birilerine şirin gözükmek için insanlara iki yüzlü hareket edenler bizlerden uzak dursun. Bizler kime ne söyleyeceğimizi, kimlerle oturup konuşacağımızı, kimlerle dostluk kuracağımızı biliyoruz. Buralardan bu söylediklerimden insanlara malzeme çıkmaz. Bize adam gibi adamlarla yürümek yakışır. Fitneye mahal vermemek dileği ile hepinize selam ve saygılar sunuyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

YÜCEL YALÇINKAYA KİMDİR?

1970 yılında Ordu Aybastı’da doğan Yücel Yalçınkaya, AK Parti’nin kurulmasıyla teşkilatın bir çok ana kademesinde görev aldı. Çekmeköy Belediyesi Meclis Üyesi görevinde bulunan Yalçınkaya, Çekmeköy Ordulular Derneği, Çekmeköy Anadolu Birleştirici İş Dünyası Derneği, Anadolu Spor Kulübü Derneği, Erzurum, Sivas, Ordu, Kars, Tokat gibi İl derneklerinden oluşan İl Dernekleri Platformunu kurarak sosyal çalışmalarına devam etti. Türkiye Belediyeler Birliği Üyesi ve Marmara Belediyeler Birliği Üyesi olarak yerel belediyecilik ve yerel yönetimler gibi bir çok alanda tecrübeler kazanan Yalçınkaya, Birleştirici İş Dünyası Konfederasyonu (BİRKONFED) Teşkilat Başkanı olarak Türkiye genelinde eğitim programları düzenledi. Referandum sürecinde birçok ilde başkanlık sisteminde neden “Evet” denilmesi gerektiğini anlatan organizasyonlar yaparak büyük takım çalışmalarında görev aldı. 15 Temmuz hain darbe girişimini yapan Fetullahçı Terör Örgütü ve tüm terör örgütlerine karşı yüzlerce Sivil Toplum Kuruluşlarını bir araya getirip basın açıklamaları yaparak milli duruşunu ortaya koydu. Evli 3 çocuk babası olan Yücel Yalçınkaya Üniversite mezunu olup tekstil, turizm ve inşaat alanlarında faaliyet gösteren firmada yönetim kurulu başkanlığı yapmaktadır.

selyus