Sultanbeyli Belediyesinin “Bir dünya kitap, bir kitap dünya” temasıyla düzenlediği 10. Sultanbeyli Kitap Fuarı sona erdi. 102 yayınevi ve 70 yazarın yer aldığı fuara 7’den 70’e ilgi yoğundu. 9 gün boyunca söyleşiler, imza etkinlikleri ve sürpriz hediyelerle dolu dolu geçen fuara yüzbinlerce kitapsever katıldı. Sultanbeyli Belediye Başkanı Ali Tombaş, “10. Sultanbeyli Kitap Fuarı’mızı yoğun katılımla tamamladık. Dokuz gün boyunca on binlerce kitapseveri ağırlamanın mutluluğunu yaşadık. Fuarımıza gösterilen ilgi, gelecek yıl için bizlere büyük bir heyecan ve sorumluluk verdi. Bizlerle olan tüm kitapseverlere teşekkür ediyorum. Gelecek yıl 11. Sultanbeyli Kitap Fuarı’mızda görüşmek üzere.” dedi.
Sultanbeyli Belediyesinin düzenlediği 10. Sultanbeyli Kitap Fuarı, kitapseverlerin yoğun ilgisiyle tamamlandı. 26 Eylül–4 Ekim tarihleri arasında Kent Meydanı’nda gerçekleştirilen fuarda yazarlar ve şairler okurlarıyla bir araya geldi. Ziyaretçiler, yayınevlerinin stantlarında kitapları inceleme, söyleşilere katılma ve sevdikleri yazarlara kitaplarını imzalatma fırsatı buldu. Fuarın son yazarı İstanbul Milletvekili Doç. Dr. Mustafa Hulki Cevizoğlu oldu.

“ÇOCUKLARIMIZIN VE GENÇLERİMİZİN KİTAPLA BAĞINI GÜÇLENDİRİYORUZ”
Fuarın çocuklara ve gençlere sunduğu imkânlara değinen Başkan Tombaş, “Çocuklarımızın kitapları incelemesi, kendi ilgi alanlarına göre eserler seçmesi ve yazarlarla tanışması bizim için çok kıymetli. Gençlerimiz, okudukları kitapların yazarlarına sorularını yöneltme, söyleşilerde farklı düşünceleri dinleme fırsatı buldu. Kitapla küçük yaşlarda kurulan bağın, hayat boyunca insana yol göstereceğine inanıyoruz. İstiyoruz ki çocuklarımız ve gençlerimiz okusun, düşünsün, sorgulasın ve üretsin. Kütüphanelerimiz, eğitim desteklerimiz ve kültür sanat çalışmalarımızla onların gelişimine katkı sunmayı sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.
“ON YILLIK KÜLTÜR GELENEĞİMİZİ BİRLİKTE BÜYÜTÜYORUZ”
Sultanbeyli Kitap Fuarı’nın şehrin kültür hayatındaki yerini vurgulayan Başkan Tombaş, “On yıldır yazarlarımızı, yayıncılarımızı ve okurlarımızı Sultanbeyli’de bir araya getiriyoruz. Her yıl bu fuara yeni hatıralar, yeni dostluklar ve yeni okurlar ekleniyor. Kitapseverlerin ilgisiyle ilçemizin sınırlarını aşan bu kültür geleneğini birlikte büyütüyoruz. Başta onur konuğumuz Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma Hocamız olmak üzere, eserleri ve fikirleriyle fuarımıza değer katan bütün yazarlarımıza, yayınevlerimize ve emeği geçen çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Sultanbeyli’mizin kültür ve düşünce hayatına katkı sunacak çalışmalarımızı aynı gayretle sürdüreceğiz” diye konuştu.





