Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 29 Kasım 2023

100. Yıl Mahalle Kampüsü açıldı

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin’in seçim öncesi sözünü verdiği Teknolojik Otopark ve Modern Kapalı Pazaryerleri projelerinden bir tanesi olan Gültepe-Telsizler-Ortabayır Kapalı Otopark ve Modern Pazaryeri açıldı. Tesise Cumhuriyet’in 100. yılına özel olarak 100. Yıl Mahalle Kampüsü adı verildi.

Kâğıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin’in ev sahipliğinde gerçekleşen açılış törenine; AK Parti İstanbul Milletvekili Büşra Paker, İstanbul Vali Yardımcısı Mustafa Asım Alkan, Kaymakam Niyazi Erten, AK Parti Kağıthane İlçe Başkanı Serkan Cantürk ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Gültepe, Telsizler ve Ortabayır mahallelerini kapsayan otopark 440 araç kapasitesine sahip. 100.Yıl Mahalle Kampüsü’nde ayrıca açık ve kapalı spor merkezleri, futbol sahası, basketbol sahası, millet kıraathanesi, yetişkinler için yürüyüş yolu ve yeşil alanlar yer alıyor.

Otopark’ın içerisinde bulunan akıllı yönlendirme sistemleri, güvenlik kameraları, hızlı ödeme noktası gibi teknolojik donatılar ile vatandaşlara kolaylık sağlayacak otopark haftanın belirli günleri de pazaryeri olarak kullanılabilecek.

Açılış töreninde konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili Büşra Paker; “Burası çok kıymetli bir vizyon proje olarak tasarlanmış. Burası sadece bir otopark değil; her yaştan vatandaşın çoğu ihtiyacını karşılayabileceği bir kompleks oldu. Başkanımızın buna benzer birçok projesi var. Çalışmalarından dolayı Kâğıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin’e teşekkür ediyorum” dedi.

Kâğıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin de; “Gültepe, Telsizler ve Ortabayır mahallelerini kapsayan otoparkımız başta trafik olmak üzere hayatın birçok alanında hissedilir derecede kolaylık sağlayacak. Araçların trafikte kalış süreleri azalacağından egzoz emisyonları ve gürültü azalacak. Ayrıca vatandaşlarımız otopark’ın içerisinde kışın soğuğundan, yazın sıcağından korunarak pazar alışverişlerini de yapabilecekler. Eğitim, spor ve dinlenme alanı olarak hizmet verecek tesisimiz ilçemizin değerine değer katacak” dedi.

selyus