Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 27 Kasım 2015

Abdurrahman Dilipak Ümraniyelilerle buluştu

Ümraniye Belediyesi kültür etkinlikleri kapsamında gerçekleşen “Seçim Sonrası Türkiye” konulu seminer, Abdurrahman Dilipak’ın anlatımıyla Ümraniyelilerle buluştu.

Ümraniye Belediyesi kültür etkinlikleri kapsamında gerçekleşen çok sayıda etkinlik Ümraniyeli vatandaşları, kültür merkezlerinde buluşturmaya devam ediyor. Bu kapsamda gerçekleşen “Seçim Sonrası Türkiye” konulu programın konuğu Araştırmacı Yazar Abdurrahman Dilipak’tı. Ümraniye Belediyesi Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleşen programa; Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Karataş, birim müdürleri, Kadıköy Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İslâm tarihi, aile ve toplum hayatı gibi konularda deneyimlerini ve fikirlerini paylaşan Abdurrahman Dilipak, tarihten kıssalarla örneklendirdiği konuşmasına İslâm coğrafyasında yaşanan kaos ortamından bahsederek devam etti. İslâm coğrafyasında yaşanan bu karmaşadan kurtulmanın tek yolunun bir bütün olmaktan geçtiğini aktaran Dilipak, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. ”Hepimiz Hz. Adem’in çocuklarıyız. Hiçbirimizin bir diğerine rengiyle, diliyle, ırkıyla, ülkesiyle üstünlüğü yok. Üstünlük ancak erdemli ve iyi insan olabilmekten geçiyor.  Bu bağlamda yeni Türkiye herkesin birlikte hareket edeceği bir ortamla daha iyi yerlere gelecektir” diyen Dilipak, İslâm coğrafyası ve Türkiye’nin bütünlüğünün önemli olduğundan bahsetti. “Türkiye’nin bulunduğu coğrafi konum, dünyanın en önemli konumlarından biridir. Dört mevsimin yaşandığı Türkiye, Doğu ve Batı’nın, Asya ile Avrupa’nın birleşme noktasında, Batı ve İslâm dünyasının ortasında olması nedeniyle çok kıymetlidir. Bizler bugünkü İslâm ülkeleriyle yüz yıl önce aynı devletin parçaları idik. Suriye diye ayrı bir devlet yoktu. Ürdün, Lübnan, Irak devletleri yoktu. Coğrafyamız ve biz birdik” diyen Abdurrahman Dilipak, İslâm ülkelerinin içinde bulundukları durumu, tarihte yaşanan önemli hadiseler ışığında değerlendirdi. Konuşmasını geniş bir perspektifte gerçekleştiren Dilipak, bulunduğu konum ve bağlı olduğu değerlerle, yeni Türkiye’nin İslâm coğrafyasının durumu karşısında gösterdiği tavrı da değerlendirdi.

Ümraniyeli vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşen konferansın sonunda Abdurrahman Dilipak, kitaplarını imzalayarak okurlarıyla sohbet etti.

selyus