Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 11 Ekim 2018

Ahmet Hakan, Hilmi Türkmen’le tanışınca olumsuz algıları tuzla buz oldu!

 

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Ahmet Hakan, yanlış ve yalan algılardan kendini arındırarak Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in hakkını teslim etti. Ahmet Hakan, 3 gün önceki köşe yazısında gezicilerin algıları ve CHP’lilerin yalanlarıyla yanıltılınca Üsküdar Belediyesi’ni eleştirmişti! Eleştirmesine eleştirdi de daha sonra gerçekleri öğrenince eleştirdiğine bin pişman oldu.

Tabi mahcubiyet ve özür içinde Üsküdar Belediye Başkanı Türkmen’den öğrendiği gerçekleri köşesine taşıdı.

Erdemli bir duruş sergileyen Ahmet Hakan bununla da yetinmedi ve Türkiye’nin en çok proje üreten ve ilklere imza atan başarılı yerel yöneticisi Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’le buluşarak, anlatılanları dinledikten sonra önyargısı tamamen ortadan kalktı.

AHMET HAKAN’IN ÜSKÜDARLA İLGİLİ YAZISI

ÜSKÜDAR Belediyesi ile ilgili nereden edindiğimi bilemediğim gereksiz bir önyargım vardı. Üsküdar’a gittim. Başkan Hilmi Türkmen’le buluşup konuştum. Yerinde gözlemler yaptım ve önyargım tuzla buz oldu.

Başkan Hilmi Türkmen cana yakın, kararında konuşan, temas ve mesafeyi iyi ayarlayan, önemli ile önemsiz ayrımını gayet iyi başaran bir belediye başkanı… Çok samimi ve çok sahici biri…

Başkan Türkmen’in temel amacı şu: Belediyecilikte bir model oluşturmak… Bu yüzden hep ilklere imza atmaya çalışmış. Hizmetlerini anlatırken “Bu Türkiye’de ilk” demekten çok hoşlanıyor!

Belediyelerin kültür merkezleri genellikle sıkıcı mekânlardır. Üsküdar Belediyesi, bu alanda da bir ilke imza atmış: Mükemmel bir Üsküdar manzarası eşliğinde kitaplarla çevrili ferahfeza bir mekân oluşturmuşlar. Adına “Nevmekân” dedikleri kitaplı kafeye gittim, gördüm… İmrendim, “Ara sıra gelip de yazılarımı burada yazayım” falan bile dedim.

İlginizi çekebilir

Türkiye onu konuşuyor!

Türkiye onu konuşuyor!

selyus