AK Parti, İBB yönetiminin önünü açtı

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grubu, belediye yönetimini borçlanma talebi üzerine 1 milyar 525 milyon Türk Lirası borçlanmaya onay verdi. Konuyla ilgili bir konuşma yapan Grup Başkan Vekili Göksu, “Biz bir muhalefet anlayışı ile dursaydık CHP gibi her şeye muhalefet ederdik. Ancak İBB’nin çalışmalarına yardımcı olmak için AK Parti grubu olarak borçlanmaya yetki veriyor, icranın önünü açıyor, İstanbullulara yardımcı oluyoruz” dedi.  

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantılarının Temmuz ayı 2. oturumunda İBB yönetiminden borçlanma talebi geldi. Dosya üzerine yapılan konuşmaların ardından borçlanma talebi oybirliği ile kabul edildi.

“MANİPÜLASYON YAPARAK DOĞRUYU VE HAKİKATİ SAKLAMAYIN”

İBB Meclisi’nde CHP grubunun, ‘İBB’nin 30 milyar TL borcu var’ iddiasına yanıt veren Esenler Belediye Başkanı ve İBB AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Tevfik Göksu, “O borç 2036 yılına kadar İBB’nin ödemesi gereken borç. Peki İBB’nin 2036 yılına kadar olan geliri ne kadar? Bunu neden söylemiyorsunuz? Manipülasyon yaparak doğruyu ve hakikati saklamayın.

İBB’nin şu anda günü geçmiş 5.8 milyar borcu var. Sadece KİPTAŞ’a kalan konutların bedeli bunu karşılar. İBB’nin çok büyük marka değerleri var. Ürettim değerleri var bu öz kaynaklarla üretip her şey yapılabilir.

Biz bir muhalefet anlayışı ile dursaydık CHP gibi her şeye muhalefet ederdik. Ancak İBB’nin çalışmalarına yardımcı olmak için AK Parti grubu olarak borçlanmaya yetki veriyor, icranın önünü açıyor, İstanbullulara yardımcı oluyoruz”

selyus