Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 25 Ocak 2018

AK Parti’den Kadıköy Belediyesi’ne otopark tepkisi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Kadıköy Belediyesi arasında mülkiyeti İBB’ye ait otopark yüzünden büyük gerginlik çıktı. İBB Zabıta Ekipleri mahkeme kararına dayanarak Kadıköy Belediyesi’ni otoparktan tahliye etmek istedi. Mahkeme kararına uymayan Kadıköy Belediyesi araçlarla otopark girişini kapatarak büyük zorluk çıkardı.

İki belediye arasındaki gerginlik hakkında AK Parti Kadıköy İlçe Başkanlığından da açıklama geldi. Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’na sert tepki gösteren AK Parti Kadıköy İlçe Başkanı Av. İsa Mesih Şahin, Nuhoğlu’nu sorumsuz olmakla suçladı. İlçe Başkanı Şahin yaptığı açıklamada: “Otopark alanı İBB’nin yeri. Kadıköy Belediyesi burayı hukuksuz olarak kullanıyor. Mahkeme kararına göre otoparkın tahliye edilmesi gerekiyor. Kaldı ki; Sayıştay Raporunda da burasının hukuksuz şekilde kullanıldığı açıkça belirtilmiştir. Ancak Kadıköy Belediyesi ilkel bir şekilde hukuka ve mahkeme kararına karşı geliyor. Maalesef Aykurt Nuhoğlu Belediye Başkanı gibi değil, sıradan bir insan gibi sorumsuz davranıyor. Aykurt Nuhoğlu, Kadıköylüleri yanlış yönlendirerek tahrik etmesin. Mahkeme kararına karşı direnen, Kadıköy’ün gerilmesine sebep olan sorumsuz Kadıköy Belediye Başkanı ve ekibini kınıyorum” dedi.

Haksız ısrarından sonuç alamayan Kadıköy Belediyesi hukuksuz olarak işgal ettiği otoparkı tahliye etmek zorunda kaldı. Mahkeme kararına karşı direnen Kadıköy Belediyesi’ne sosyal medyada Kadıköylüler büyük tepki gösterdi.

selyus