Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 24 Şubat 2015

Ataşehir Belediyesi’nden yeni bir proje daha

Ataşehir Belediyesi, Okan Üniversitesi, İstanbul Kalkınma Ajansı ve Kalkınma Bakanlığı ortaklığıyla, “Ataşehir Gençlik Merkezi” projesini hayata geçirildi.

Ataşehir Belediyesi, Okan Üniversitesi, İstanbul Kalkınma Ajansı ve Kalkınma Bakanlığı ortaklığıyla, Ataşehir’de yaşayan gençlerin, yoksunluk durumunun azaltılması, sosyal ve kültürel fırsatlardan diğer akranları ile eşit yararlanmaları için “Ataşehir Gençlik Merkezi” projesini hayata geçirildi.

Proje hedefleri doğrultusunda, Şubat ve Mart ayları içerisinde, Ataşehir’deki liseler ziyaret edilerek “Sınav ve Meslek Seçimi Kaygısı” isimli seminer yapılıyor.

Öğrencilerin hedeflerini belirlemekte sıkıntı yaşamamaları ve başarılı bir kariyerin ipuçlarını benimseyebilmeleri için hazırlanan ve yaklaşık 1 ay sürecek proje kapsamında; 1.700-1.800 öğrenci bu seminerlerden faydalanacak.

Program dahilinde; Sosyolog-Aile Danışmanı Elif Sarıkaya Kıcı, Uzman Psikolog Fatoş Kınay, Kariyer Danışmanı Murat Güler tarafından verilecek olan eğitim seminerleri; kaygı ile baş etme yolları, kendini tanıma, meslek tanıtımı ve seçimi başlıkları altında yapılacak.

Seminer programı;

Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi; 23,24,26,27 Şubat 2015 tarihlerinde,

İbrahim Müteferrika Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi; 4,5,6 Mart 2015 tarihinde,

Nuri Cıngıllıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi;16,17,18 Mart 2015 tarihinde,

Atasehir Dilek Sabanci Ticaret Meslek Lisesi; 23,24,25,26 Mart 2015 tarihinde,

Sabah ve öğleden sonra seminerler düzenlenecek olup, seminer okulların konferans salonunda ve dersliklerinde yapılacak.

Etiketler:
selyus