Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 31 Ekim 2019

Athena Gökhan ve Şevval Sam için Cumhuriyet bahane cukka şahane!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikler kapsamında 28 Ekim Pazartesi günü Sultanahmet Meydanı’nda Şevval Sam ve Athena Gökhan konseri düzenledi.

İstanbulluların ilgi göstermediği bu konserlerden daha ziyade lafa geldiğinde cumhuriyet bekçileri kesilen bu şarkıcılar, konserlerden para aldılar mı, yoksa ‘cumhuriyet bayramında hiç para alınır mı’ deyip bilabedel mi sahneye çıktılar?

Bu sorumuza onlar cevap veremez, biz cevap verelim: her fırsatta ve her yerde hararetli bir şekilde “Cumhuriyet çocuklarıyız” diyen samimiyetten uzak bu iki şarkıcı için “Cumhuriyet bahane para şahane” anlayışı hakim oldu ve İBB’den çatır çatır paralarını aldılar!

İstanbul Takipte Haber Sitesi olarak bir davetimiz var: bu iki şarkıcı eğer cumhuriyetçiliklerinde biraz samimiyseler, aldıkları paraları iade ederler ve gerekirse ilçelerde de ücretsiz konserler verirler!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapmasında harcadığı meblağdan kaç lirası bu şarkıcılara verildiği de belli?

“Athena Gökhan ve Şevval Sam samimi iseler aldıkları paraları iade etsinler!”

Bu konuyu yakından takip eden önceki dönem İBB Meclis Üyesi ve AK Parti Grup Sözcüsü Ömer Şahan, “Bu millet kadını, erkeği, çocuğu, yaşlısı ve genci ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde emperyalist güçleri bu topraklardan bir daha dönmemek üzere göndererek kazanmışlardır. Cumhuriyet Bayramı büyük bir coşku ile ülkemizde stadyumlarda, okullarda her yerde kutlandı. Ancak Taksim yerine Sultanahmet tercihi yanlıştı. Orada şov yapan Athena Gökhan ve Şevval Sam samimi iseler aldıkları paraları iade etsinler. Her fırsatta tasarruftan bahseden İmamoğlu bilsin ki Cumhuriyet Bayramında 1 kuruş almadan konser verecek Esat Kabalı gibi milli ve yerli sanatçılar var. Buradan bir çağrı yapmak istiyorum; İBB Cumhuriyetin 97 yılında İstanbul’un tüm ilçelerinde konserler versin. Her fırsatta ortaya çıkan sanatçılar bedava konser versinler” dedi.

selyus