Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 30 Ocak 2015

Aykurt Nuhoğlu, İstanbul Muhtarlar Federasyonu’nu ağırladı

İstanbul Muhtarlar Federasyonu Başkanı Kadir Delibalta, ekibiyle birlikte Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’nu makamında ziyaret etti.

İstanbul Muhtarlar Federasyonu Başkanı Kadir Delibalta, Başkan Vekili Akif AK, Teşkilat Başkanı Dursun Ali Yıldız ile Maltepe, Üsküdar, Beykoz, Sancaktepe, Çekmeköy, Ümraniye, Beşiktaş, Sarıyer, Fatih ve Bahçelievler ilçelerinden gelen yönetim kurulu üyesi dernek başkanları Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’nu makamında ziyaret etti.

2012 yılında kurulan federasyonun İstanbul ve Türkiye genelinde çalışmaları hakkında bilgi verilen ziyarette, her ay farklı il ve bölgede toplantılar yapıldığı belirtildi.

Farklı şehirlerden muhtarların bir araya gelmelerinin, fikir alışverişinde bulunmalarının yanı sıra bölge protokolü ve siyasilerin de toplantılarına katıldıklarını, bu şekilde muhtarların sesini duyurmaya ve sorunlarına dikkat çekmeye çalıştıklarını vurgulandı.

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, ziyaretten büyük memnuniyet duyduğunu, muhtarların yerinden yönetimin önemli unsurları olduğunu ancak yeterli derecede yönetim süreçlerine katılamadıklarını, yerel yönetici olarak özellikle yereli ilgilendiren her konuda muhtarların görüşlerinin alınması gerektiğini, Kadıköy’de örnek bir çalışma yapmak istediklerini ve bunun diğer belediyelere model olabileceğini bunu çok önemsediğini söyledi.

Büyükşehirlerdeki belediyelerin gerek nüfus yoğunluğu ve gerek büyüklükleri açısından tek başına belediye başkanlarının her bölgeden anında haberdar olmasının ve tek başına yönetiminin mümkün olamayacağını belirten Başkan Nuhoğlu, bu bağlamda yerel yönetici olarak düşündüğü muhtarların önemli olduğunu, vatandaşların ilk olarak muhtarlara ulaştığını, muhtarların mahallesine hakim olarak tüm sorun ve taleplerini bildiğini ve bundan faydalanmak gerektiğini vurguladı. Kadıköy Belediyesi’nde aylık düzenli yapılan Muhtarlar toplantısından bahsederek tüm sorunların karşılıklı olarak müdürler ve başkan yardımcılarının katılımı ile görüşüldüğünü ve bir sonraki toplantılarda da geri dönüşlerinin yapıldığını aktardı.

Kadir Delibalta, ise İstanbul’da pek çok belediyenin muhtarlıkların genel giderlerinin tümünün karşılandığını belirterek şunları söyledi: “Başkanım bu açıklamalarınız ve muhtarlara yaklaşımınız çok güzel ve önemli. Bu bağlamda Kadıköy’de elektrik, su, doğalgaz gibi masrafların karşılandığını biliyoruz, sekreter konusunda da sizin de desteğini istiyoruz ” diye sözlerine devam etti.

Kadıköy Belediye Başkanı Nuhoğlu muhtarlar toplantısında konunun kendisine iletildiğini ve bu konunun kısa bir süre içinde çözümleneceğini, muhtarlıkları yenilemek istediklerini, toplantı salonu ve personeli ile birlikte belediye ile uyumlu bir çalışma şeklini uygulamaya geçirecekleri bilgisini verdi.

Başkan Delibalta ve yönetim kurulu üyeleri bu haber karşısında duydukları memnuniyeti dile getirerek başkan Nuhoğlu’nu tebrik ederek, teşekkürlerini sundu.

Toplantı katılan muhtarların kendi ilçe çalışmaları, muhtarlık sorunlarını paylaşmaları ile başta kentsel dönüşümle ilgili yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri hakkındaki görüşlerini belirtmeleri ile devam etti.

İstanbul Muhtarlar Federasyonu Başkanı Delibalta, “Muhtar Yasası”nın bir an önce çıkması gerektiğini ve bu kapsamda da 7 Şubat 2015 Cumartesi günü tüm gün Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu ile birlikte, Üsküdar Belediyesi sponsorluğu ve ev sahipliğinde “Uluslararası Yerel Yönetimlerde Muhtarlığın Tarihi, Bugünü, Geleceği Sempozyumu” düzenlediklerini ve başkan Nuhoğlu’nu da orada görmek istediklerini belirterek davet etti ve yasanın çıkması konusunda destek istedi.

Ziyaret, Federasyon tarafından başkan Nuhoğlu’na günün anısına hediye verilmesiyle sona erdi.

Etiketler:
selyus