Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 16 Nisan 2019

Başkan Aydın, “Mülkiyet sorununun çözülmesi bize motivasyon sağladı”

Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, “Mülkiyet sorununun çözülmüş olması bizim Beykoz’la ilgili çok güzel hayaller kurmamızı ve gerçekleştirmek için gerekli motivasyonu sağlamıştır.”

Beykoz Belediye Meclisi, Nisan ayı 2. Oturumunu geçekleştirdi. Beykoz Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili Gaye Zayıf’ın başkanlığında gerçekleşen toplantıda, Beykoz Belediyesi 2018 Yılı İdare Faaliyet Raporu’nu görüşerek oy çokluğuyla kabul etti. Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, İdari Faaliyet Raporu ve mülkiyet sorunu üzerine bir konuşma yaptı.

Belediye bünyesindeki 23 müdürlüğün 2018 yılı hizmet, yatırım ve çalışmalarını içeren faaliyet raporu, 15 Nisan 2019 Pazartesi günü yapılan oturumda görüşülerek onaylandı.

Mecliste öncelikli olarak bir önceki tarihli tutanak ve Hukuk Komsiyonu’ndan gelen rapor, Meclis Başkan Vekili Gaye Zayıf tarafından oylandı.

Faaliyet Raporu görüşmesi sırasında AK Parti Grubu adına Grup Başkan Vekili Adem Sefer, Cumhuriyet Halk Partisi adına ise Grup Başkan Vekili Cemal Sataloğlu birer konuşma yaptılar. Her iki partiden meclis üyeleri ayrıca şahıslar adına konuşma yaptılar.

BAŞKAN MURAT AYDIN: “TEMEL PROBLEMLERİ ÇÖZÜLMÜŞ BİR BEYKOZ DEVRALDIK.”

Mecliste 2018 yılı Faaliyet Raporu’yla ilgili söz alan Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, “Öncelikle 2018 Yılı Faaliyet Raporu’nu hazırlayan, faaliyetleri gerçekleştiren ekibin başındaki değerli belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’e ve tüm Beykoz Belediyesi ailesine teşekkür ediyorum. Seçimlerin ardından Beykoz’da 8. döneme başlamış olduk. Bu yeni dönem için ilçe halkının hayatını kolaylaştırmak ve mutluluğunu artırmak adına bazı vaatlerde bulunduk. Biz temel problemleri çözülmüş bir Beykoz devraldık. Beykoz’un temel problemleri çözülmüş olmasaydı biz bu vaatlerde bulunamazdık. Mülkiyet Beykoz’da 125.000 kişiyi ilgilendiriyor. Bu nüfusun yarısına denk geliyor.  Asra yaklaşan bir mülkiyet problemi anayasa ve yasalar değiştirilerek çözüm yoluna girdi ve büyük ölçüde halloldu. Beykoz halkı tapularını devletin vereceği rakamın 3’te 1’i fiyatına aldı. En ucuz 2/B satışları Beykoz’da gerçekleşti. Mülkiyet çözülmeden imar çözülmez ve karşılığı olmaz. Mülkiyet sorununun çözülmüş olması bizim Beykoz’la ilgili çok güzel hayaller kurmamızı ve gerçekleştirmek için gerekli motivasyonu sağlamıştır. Bu vesileyle bu sorunun çözümüne katkı sunan tüm belediye başkanlarına ve emek verenlere teşekkür ediyor, 2018 Yılı Faaliyet Raporu’nun hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Başkan Murat Aydın ayrıca ilçe sakinlerinin refahı ve mutluluğunu artıracak, Beykoz Bahçesi, Bisiklet Yolu, Beytaş Sosyal Tesisleri, Kent Tarımı, Festivaller, Camcılık ve Turizm Projeleri hakkında bilgiler verdi.

Başkan Murat Aydın’ın konuşmasının ardından Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve meclise teklifi yapılan 2018 Yılı Faaliyet Raporu oy çokluğuyla kabul edildi.

Genel kurulda son olarak Meclis Başkanlık Divanı tarafından Denetim Komisyonu Raporu okunarak oy çokluğuyla meclisten geçti.

 

selyus